Norvegijos kruiziniame laive koronavirusas patvirtintas 33 įgulos nariams

Norvegijos kruiziniame laive koronavirusinė infekcija patvirtinta bent 33 denyje besikarantinuojantiems įgulos nariams, šeštadienį pranešė bendrovė „Hurtigruten“.

Norvegijos kruiziniame laive koronavirusinė infekcija patvirtinta bent 33 denyje besikarantinuojantiems įgulos nariams, šeštadienį pranešė bendrovė „Hurtigruten“. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Norvegijos kruiziniame laive koronavirusinė infekcija patvirtinta bent 33 denyje besikarantinuojantiems įgulos nariams, šeštadienį pranešė bendrovė „Hurtigruten“. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-01 19:39

Į šiaurinėje Norvegijoje esantį Trumsės uostą iš Svalbardo salyno atvykusio kruizinio laivo „MS Roald Amundsen“ įgulos nariai penktadienį karantinavosi po to, kai keturiems įgulos nariams buvo patvirtintas užsikrėtimas COVID-19 ir jie buvo išgabenti į ligoninę.

Iš 158 laive esančių įgulos narių „COVID-19 patvirtintas 33 (nariams), o 120 testų buvo neigiami“, pranešime teigė „Hurtigruten“. Penkiems žmonėms bus atliekami pakartotiniai testai.

Bendrovė penktadienį teigė, kad keturi įgulos nariai „prieš kelias dienas buvo izoliuoti, jiems pasireiškus kitų simptomų, nesusijusių su COVID-19“.

„Laivui prisišvartavus Trumsėje, nebuvo priežasčių įtarinėti COVID-19, atsižvelgus į jiems pasireiškiančius simptomus“, – teigė „Hurtigruten“.

Ligoninės duomenimis, keturi hospitalizuoti įgulos nariai yra „užsienio piliečiai“.

Liepos 25 dieną išplaukusiame laive buvo beveik 180 keleivių, nė vienam jų kelionės metu nepasireiškė su koronavirusu susiję simptomai, šeštadienį teigė kruizinių laivų bendrovė.

Penktadienį visi keleiviai paliko laivą, o Trumsėje nuo to laiko karantinuojasi apie 60 žmonių.

Norvegijos visuomenės sveikatos institutas neatmeta galimybės, kad bus patvirtinta ir daugiau atvejų, „tačiau atsakymą turėsime tik tuomet, kai bus atlikti visi testai“. Institutas parekomendavo visiems testų rezultatų belaukiantiems keleiviams karantinuotis.

Penktadienio duomenimis, Norvegijoje patvirtintų koronaviruso atvejų skaičius siekia 9 208.

Penktadienio naktį nuo viruso mirė vienas žmogus, bendrą šalies aukų skaičių kilstelėjęs iki 256. Tai buvo pirmoji su virusu susijusi mirtis šalyje per dvi savaites.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.