Popiežius Benediktas XVI sunegalavo: „Jo balsas šiuo metu yra vos girdimas“

Popiežius emeritas Benediktas XVI, birželį aplankęs savo sunkiai sergantį brolį Vokietijoje, pats susirgo. Jo būklė yra labai prasta. Tokią informaciją paskelbė ilgametis pontifiko biografas Peteris Seewaldas.

Emerito sveikata sušlubavo po kelionės į Vokietiją, kai jis lankė savo brolį.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Emerito sveikata sušlubavo po kelionės į Vokietiją, kai jis lankė savo brolį.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Emerito sveikata sušlubavo po kelionės į Vokietiją, kai jis lankė savo brolį.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Emerito sveikata sušlubavo po kelionės į Vokietiją, kai jis lankė savo brolį.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 4, 2020, 10:54 AM

Pasak P.Seewaldo, 93-ejų Benediktas XVI užsikrėtė rože – virusine infekcija, kuri sukelia odos bėrimą ir stiprų skausmą.

Vokietijos laikraštis „Passauer Neue Presse“ citavo popiežiaus biografą, kuris tvirtino, kad pontifiko sveikata yra labai pablogėjusi.

„Jo mąstymas ir atmintis yra aštrūs, bet balsas šiuo metu vos girdimas“, – Vokietijos laikraščiui tvirtino P.Seewaldas.

Su pontifiku P.Seewaldas buvo susitikęs šeštadienį Romoje.

Rašytojas Benediktui XVI pristatė jo biografiją, kurios pirmoji dalis pasaulio knygynus pasieks dar šių metų lapkritį.

„Susitikime popiežius emeritas, nepaisant ligos, laikėsi optimistiškai ir teigė, jog sustiprėjęs vėl galės imti į rankas plunksną“, – P.Seewaldą cituoja „Passauer Neue Presse“.

Popiežiaus emerito Benedikto XVI sveikata sušlubavo po kelionės į Vokietiją birželį, kur jis aplankė sunkiai sergantį 96-erių brolį Georgą Ratzingerį.

Tai buvo pirma buvusio pontifiko kelionė už Italijos ribų nuo 2013 m., kai jis netikėtai atsistatydino. Popiežiaus emerito brolis G.Ratzingeris mirė praėjus vos dviem savaitėms po jųdviejų susitikimo.

„Jis neprašė manęs jo aplankyti, tačiau jaučiau, kad artėja laikas ir turiu jį aplankyti dar kartą“, – skelbė Benediktas XVI.

Benediktas XVI tapo pirmuoju per pastaruosius 600 metų atsistatydinusiu popiežiumi. Tradicinių pažiūrų pontifiką poste pakeitė reformų siekiantis popiežius Pranciškus.

P.Seewaldas yra išleidęs keturias interviu su popiežiumi emeritu Benediktu XVI knygas. Naujausia Benedikto XVI biografinė knyga bus padalyta į dvi dalis.

Lapkritį knygynus pasieksiančioje pirmojoje dalyje bus pasakojamas popiežiaus gyvenimas nacistinėje Vokietijoje nuo gimimo 1927 m. iki 1965-ųjų, kai baigėsi Antrasis Vatikano susirinkimas.

1962-aisiais prasidėjusiame iki šiol paskutiniame Visuotiniame Bažnyčios susirinkime kaip teologinis konsultantas dalyvavo ir svarbų vaidmenį atliko tuomet 35 metų J.Ratzingeris.

2021-aisiais pasirodysiančioje antrojoje dalyje bus pasakojama apie Miuncheno arkivyskupo persikėlimą į Romą, tapimą popiežiumi ir iki šiol prieštaringai vertinamą pasitraukimą iš Šventojo Sosto.

Skelbiama, kad Benediktas XVI yra parengęs dvasinį testamentą, kuris bus išleistas po pontifiko mirties.

Parengta pagal „Passauer Neue Presse“, AFP, ELTA inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.