Baltarusijos sostinėje prie Lietuvos ambasados buvo sulaikyta S. Tichanovskajos patikėtinė

Minske prie Lietuvos ambasados buvo sulaikyta kandidatės į Baltarusijos prezidentus Svetlanos Tichanovskajos patikėtinė Marija Moroz, ketvirtadienį pranešė opozicijos atstovės komanda.

Minske prie Lietuvos ambasados buvo sulaikyta kandidatės į Baltarusijos prezidentus Svetlanos Tichanovskajos (nuotr.) patikėtinė Marija Moroz, ketvirtadienį pranešė opozicijos atstovės komanda.  <br>AP/Scanpix nuotr.
Minske prie Lietuvos ambasados buvo sulaikyta kandidatės į Baltarusijos prezidentus Svetlanos Tichanovskajos (nuotr.) patikėtinė Marija Moroz, ketvirtadienį pranešė opozicijos atstovės komanda.  <br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2020, 1:35 PM, atnaujinta Aug 6, 2020, 1:39 PM

„Apie 11 val. ryto jai išėjus iš Lietuvos ambasados, kur padavė dokumentus dėl vizos, šiandien ją sulaikė žmonės, kurie prisistatė Vidaus reikalų ministerijos darbuotojais“, – nurodė S. Tichanovskajos štabas.

Štabo atstovai pranešė, kad jų darbas dėl to nesustojo.

Kaip vėliau pranešė portalas „tut.by“, M. Moroz jau paleista. Ji sakė, kad valdžios atstovai pakvietė ją „aiškinamojo pokalbio“.

Ji pasakojo buvusi perspėta dėl atsakomybės už „nesankcionuotų renginių“ organizavimą.

Kiek anksčiau buvo skelbiama, kad S. Tichanovskaja ketvirtadienio vakarą planuoja viename sostinės parkų surengti priešrinkiminį mitingą.

Baltarusijos prezidento rinkimai vyks sekmadienį.

Baltarusijoje nuo prezidento rinkimų kampanijos pradžios sulaikyta per 1,3 tūkst žmonių

Nuo Baltarusijos prezidento rinkimų kampanijos pradžios buvo sulaikyta daugiau kaip 1,3 tūkst. žmonių, o daugiau nei 200 asmenų bendrai buvo skirta 3,1 tūkst. parų arešto, ketvirtadienį pranešė žmogaus teisių aktyvistai.

„Žmogaus teisių gynėjams yra žinoma apie mažiausiai 1 362 savavališko sulaikymo atvejus, įvykusius laikotarpiu nuo gegužės 6 dienos iki rugpjūčio 5 dienos“, – sakoma akreditacijos šalyje netekusio žmogaus teisių centro „Viasna“ pranešime.

Anot žmogaus teisių aktyvistų, nuo kampanijos pradžios 223 žmonės bendrai gavo 3 138 paras arešto už administracinius nusižengimus, dar 379 žmonės gavo baudas, kurių bendra suma viršija 287 tūkst. Baltarusijos rublių (99 tūkst. eurų).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.