Širdį draskanti istorija: paauglys mirė pačią pirmą mokyklos dieną

Per Ameriką nuvilnijo žinios apie liūdną įvykį. Paauglys, kuriam buvo sėkmingai persodinta širdis džiaugėsi, kad pagaliau vėl galės eiti į mokyklą. Tačiau pačią pirmąją mokslų dieną, vos atsisveikinęs su savo broliu, vaikinas suklupo ir mirė, rašo CNN.

 P.Westas, kuriam buvo persodinta širdis, mirė pirmą mokyklos dieną.<br> „Twitter“ nuotr.
 P.Westas, kuriam buvo persodinta širdis, mirė pirmą mokyklos dieną.<br> „Twitter“ nuotr.
 P.Westas, kuriam buvo persodinta širdis, mirė pirmą mokyklos dieną.<br> „Twitter“ nuotr.
 P.Westas, kuriam buvo persodinta širdis, mirė pirmą mokyklos dieną.<br> „Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 28, 2017, 7:04 AM, atnaujinta Aug 28, 2017, 7:08 AM

13-mečio Peytono Westo šeima negalėjo nė pamanyti, kad pati pirmoji mokyklos diena jam bus paskutinė. Paauglys liko gyvas po kovą jam atliktos širdies persodinimo operacijos ir per pastaruosius penkis mėnesius pilnai mėgavosi gyvenimu, buvo gyvybingas.

P.Westas išvystė aistrą meksikietiškam maistui ir tapo dideliu futbolo gerbėju. Mat futbolą labai mėgdavo žiūrėti jam širdį paaukojęs Derekas.

„Peytonas pagalvojo: „Ei, jei Derekas dievino futbolą, tuomet aš irgi jį dievinsiu“, – pasakojo Gošene, Ohajo valstijoje, gyvenantis 13-mečio tėvas Corey Westas.

Praėjusį ketvirtadienį P.Westas atsibudo kupinas džiaugsmo, kad pradės aštuntąją klasę. Pasak jo tėvo, paauglys daug šmaikštavo ir leidosi nufotografuojamas besišypsantis prie namo.

Tačiau po 15 minučių viskas pasikeitė. Kai P.Westo vyresnysis brolis Ethanas nuvežė jį į mokyklą, paauglys pasakė, kad jaučiasi prastai ir suklupo. Ethanas bėgomis nunešė jį pas mokyklos seselę, iškvietė greitąją pagalbą. Pas savo sunegalavusį sūnų atskubėjo ir vaikino motina Melissa.

P.Westas gimė 2003 metų lapkričio 6 dieną su širdies defektu.

„Kalbant labai paprastai, jis neturėjo kairiosios širdies pusės“, – aiškino gydytojas Emile'is Bacha.

Kai P.Westui buvo penkeri metai, jam buvo padaryta jau trečia operacija, per kurią jis vos nemirė. Jo smegenys patyrė žalą ir jam teko iš naujo mokytis vaikščioti ir eiti. Tačiau vaikas nepasidavė.

„Jis buvo toks pozityvus ir laimingas. Net kai sirgdavo, jei kas nors ateidavo pas jį į kambarį, jis nusišypsodavo. Jo šypsena buvo kaip švyturys“, – sūnų gyrė C.Westas.

2013 metais P.Westas pateko į žinias, nes jis pirmą kartą žaidė amerikietiško futbolo rungtynėse. Tiesa, jo sveikata neleido jam daug sportuoti, todėl jis atidžiai stebėdavo amerikietišką futbolą žaidžiantį savo brolį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.