ES paskyrė airę M. McGuinness naująja finansinių tarnybų komisare

Europos Sąjunga pirmadienį paskyrė Airijos atstovę Mairead McGuinness naująja Europos Komisijos nare, atsakinga už finansines tarnybas.

Europos Sąjunga pirmadienį paskyrė Airijos atstovę Mairead McGuinness naująja Europos Komisijos nare<br> AFP/Scanpix nuotr.
Europos Sąjunga pirmadienį paskyrė Airijos atstovę Mairead McGuinness naująja Europos Komisijos nare<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2020, 3:28 PM

Praeitą savaitę jos kandidatūrai pritarė Europos Parlamentas, o pirmadienį Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen siūlymui taip pat pritarė ES Taryba.

M. McGuinness anksčiau ėjo Europos Parlamento pirmininko pavaduotojos pareigas ir yra gerbiama veikėja Briuselio valdžios koridoriuose. Ji buvo pasiūlyta į naujas pareigas, ankstesniam airių eurokomisarui Philui Hoganui atsistatydinus dėl koronaviruso prevencijos taisyklių pažeidimo.

Ph. Hoganas Europos Komisijoje buvo atsakingas už prekybą, bet jam pasitraukus šios pareigos buvo perduotos Latvijos deleguotam EK pirmininkės pavaduotojui Valdžiui Dombrovskiui. Pastarasis laikinai ėjo prekybos komisaro pareigas nuo pat Ph. Hogano atsistatydinimo rugpjūčio 26 dieną.

Planuojama, kad Mairead McGuinness bus už finansų tarnybas, finansinį stabilumą ir kapitalo rinkų sąjungą atsakinga ES komisarė iki pat dabartinės Europos Komisijos kadencijos pabaigos 2024 metų spalio 31 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.