Kroatijoje ginkluotas užpuolikas šalia parlamento pašovė policininką

Kroatijoje ginkluotas asmuo pirmadienį pašovė policininką šalia vyriausybės sostinėje Zagrebe, o paskui nusižudė, pranešė policija.

Įtariamas užpuolikas po šaudynių pabėgo iš įvykio vietos, o vėliau nusižudė netoliese esančiame Zagrebo rajone.<br>PA/Scanpix nuotr.
Įtariamas užpuolikas po šaudynių pabėgo iš įvykio vietos, o vėliau nusižudė netoliese esančiame Zagrebo rajone.<br>PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2020, 11:19 AM, atnaujinta Oct 12, 2020, 1:34 PM

Incidentas įvyko apie 8 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku Šv. Marko aikštėje, kur įsikūrusi kroatų vyriausybė, parlamentas ir kitos svarbios valstybinės institucijos.

Anot policijos, įtariamas užpuolikas po šaudynių pabėgo iš įvykio vietos, o vėliau nusižudė netoliese esančiame Zagrebo rajone.

Pasak pareigūnų, tai buvo 22-ejų Kroatijos pilietis, anksčiau policijai jis nebuvo žinomas.

Sužeistam 31 metų pareigūnui buvo atlikta operacija, jo būklė yra stabili, informavo policija.

Anot premjero Andrejaus Plenkovičiaus, atliekamas tyrimas siekiant nustatyti, ar šaudynės buvo „individualaus pobūdžio įvykis“.

„Šiuo metu žinome nepakankamai“, – žurnalistams sakė vyriausybės vadovas.

Jo duomenimis, užpuolikas pėsčiomis atvyko į aikštę, kuri yra atvira visuomenei, nepaisant to, kad joje įsikūrusios aukščiausios valdžios institucijos.

„Turime atvirumo kultūrą, – pažymėjo A. Plenkovičius. – Tai nulėmė naują situaciją ir verčia permąstyti saugumo klausimą.“

Vidaus reikalų ministras Davoras Božinovičius savo ruožtu pabrėžė, kad vienintelis būdas visiškai apsaugoti aikštę yra uždaryti ją visuomenei. Ministro teigimu, „tai reikštų, kad nebeliktų judėjimo laisvės“.

Jokios kitos informacijos kol kas nebuvo paskelbta. Televizijos N1 duomenimis, šaulys turėjo automatinį ginklą.

Policija kordonu apsupo teritoriją aplink aikštę, o visi vyriausybės ir kitų institucijų suplanuoti renginiai buvo atšaukti.

Virš miesto buvo pastebėtas sraigtasparnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.