ES ragina Kirgizijos politines jėgas veikti konstituciškai

Europos Sąjungos išorės veiksmų tarnyba (EIVT) paragino Kirgizijos valdžią gerbti įstatymo viršenybę ir pagrindines laisves, įskaitant žodžio ir taikių susibūrimų laisvę.

 ES ragina Kirgizijos politines jėgas veikti konstituciškai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 ES ragina Kirgizijos politines jėgas veikti konstituciškai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2020, 1:52 PM

„Itin svarbu, kad visos politinės jėgos pradėtų dialogą ir veiktų konstituciškai, siekdamos patikimo sprendimo, kol bus surengti nauji rinkimai. Todėl ES ragina glaudžiai bendradarbiauti su ESBO (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos) ODIHR (Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuru)“, – sakoma antradienį Briuselyje paskelbtame pareiškime.

Jame sakoma, jog ES atkreipė dėmesį, kad Kirgizijos rinkimų komisija anuliavo spalio 6-osios parlamento rinkimų rezultatus.

„ES taip pat pažymi, kad Kirgizijos piliečiai ir tarptautinė bendrija išreiškė nerimą dėl galimų procedūrinių pažeidimų skiriant naują premjerą. Šiuos nuogąstavimus reikėtų išsklaidyti“, – nurodo blokas.

EIVT atstovas patikino, kad ES „lieka įsipareigojusi bendradarbiauti su teisėta Kirgizijos Respublikos valdžia ir akcentuoja itin svarbų prezidento vaidmenį vadovaujant politiniam procesui“, kurio metu būtų ieškoma „išeities iš kilusios krizės įtraukiu viso politinio spektro dialogu ir sudarant sąlygas naujiems, laisviems, teisingiems rinkimams pagal tarptautinius standartus ir stebint ESBO ODIHR“.

„Visiškai palaikome Kirgizijos žmonių demokratinę teisę balsuoti be jokio kišimosi ar piktnaudžiavimų“, – sakoma pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.