Košmaras JAV įsibėgėja: pasiekė naują rekordą – tiek užsikrėtusių COVID-19 dar nebuvo

Jungtinėse Valstijose per parą patvirtintas rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius, rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys.

Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Oct 25, 2020, 8:21 AM, atnaujinta Oct 25, 2020, 5:01 PM

Nuo penktadienio 20 val. 30 min. iki to pat laiko šeštadienį šalyje patvirtintos 88 973 naujos infekcijos – daug daugiau nei ankstesnę parą, kai patvirtintos 79 963 infekcijos.

JAV nuo pandemijos pradžios iš viso patvirtinti 8 568 625 susirgimo atvejai ir 224 751 mirtis. Šalis pagal visus viruso rodiklius pasaulyje užima pirmąją vietą. Apie blogiausius protrūkius pranešama šalies šiaurėje ir viduriniuosiuose vakaruose, o padidėję atvejų skaičiai stebimi 35 iš 50 valstijų.

Per 24 valandas mirusių žmonių skaičius išlieka stabilus, nuo rudens pradžios šalyje fiksuojama po daugiau nei 700 mirčių. Pastarąją parą, kaip skelbiama, dėl viruso šalyje mirė 906 žmonės.

Netrukus įvyksiant prezidento rinkimams, dabartinis šalies vadovas Donaldas Trumpas sulaukia itin daug kritikos dėl savo atsako į pandemiją, ypač iš savo varžovo rinkimuose Joe Bideno.

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama šeštadienį griežtai sukritikavo D. Trumpo vadovaujamų Baltųjų rūmų požiūrį į pandemiją, teigdamas, kad „idėja, jog kažkokiu būdu šie Baltieji rūmai padarė kažką daugiau, o ne tik visiškai susimovė, yra nesąmonė.“

D. Trumpas visuomet menkindavo pandemijos grėsmę, nepaisant to, kad infekcija užsikrėtė pats, – jo teigimu, reikia vėl atidaryti verslą, kad būtų galima atgaivinti šalies ekonomiką.

„Šie rinkimai – pasirinkimas tarp Trumpo superatsigavimo ir Bideno depresijos“, – jis sakė šeštadienį per mitingą Šiaurės Karolinos valstijoje.

Kaip skelbia naujienų agentūra AFP, koronavirusas šeštadienį patvirtintas dar vienam D. Trumpo administracijos nariui – viceprezidento Mike'o Pence'o personalo vadovui.

Italijoje per parą patvirtinta beveik 20 tūkst. naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų

Italijoje per parą patvirtinti 19 143 nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejai, šeštadienio vakare pranešė šalies valdžia.

Be to, per parą mirė 151 koronavirusu užsikrėtęs pacientas.

Šie skaičiai yra kiek didesni už penktadienio rodiklius.

Tokia padėtis kelia nerimą vyriausybei, kuri svarsto papildomus apribojimus.

Romos žiniasklaida praneša, jog vyriausybė greičiausiai uždraus parduotuvėms, barams ir restoranams dirbti po 6 val. vakaro darbo dienomis ir šeštadieniais. Sekmadieniais šios įstaigos, kaip manoma, bus uždarytos. Laikinas uždarymas taip pat gresia teatrams ir kino teatrams.

Tačiau riboti gyventojų teisės judėti šalyje neplanuojama.

Kolumbijoje COVID-19 atvejų skaičius viršijo milijoną

Kolumbijoje oficialiai patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius šeštadienį perkopė milijoną, paskelbė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Per parą patvirtinus 8 769 naujas infekcijas, bendras atvejų skaičius išaugo iki 1 007 711. Prie statistikos pridėjus 198 aukas, fiksuotas per pastarąsias 10 dienų, bendras aukų skaičius viršijo 30 tūkst.

Kolumbija tapo aštuntąja pasaulio valstybe, kurioje infekcijų skaičius viršijo 1 mln. Ši riba taip pat perkopta JAV, Indijoje, Brazilijoje, Rusijoje, Argentinoje, Ispanijoje ir Prancūzijoje.

Kaldaso departamente vykusiame renginyje prezidentas Ivanas Duque pabrėžė, kad Kolumbijoje mirčių skaičius, tenkantis vienam gyventojui, tarp Lotynų Amerikos šalių yra palyginti mažas.

„Mums sekėsi daug geriau nei kitoms valstybėms. Tačiau aš tai sakau ne tam, kad galėtume didžiuotis, o tam, kad turime geriau apsisaugoti“, – sakė prezidentas. Nacionalinio sveikatos instituto duomenimis, Kolumbija pagal milijonui gyventojų tenkantį mirčių skaičių (561) regione užima dešimtą vietą. Joje mirčių perpus mažiau nei Peru (1 016) ir ketvirtadaliu mažiau nei Brazilijoje (719).

Kolumbijoje karantinas įvestas kovo 25 dieną, tačiau vėliau sušvelnintas, kad būtų galima atgaivinti valstybės ekonomiką. Nuo rugsėjo 1 dienos šalis kliaunasi asmenine gyventojų atsakomybe ir plačiai paplitusiomis veido kaukėmis.

I. Duque teigia, kad tvarkymuisi su krize jis paskyrė išteklių, prilygstančių „beveik 11 proc. BVP“, ar apie 31 mlrd. dolerių. Nepaisant to, nedarbas miestuose rugpjūtį išaugo iki 19,6 proc. aukštumų.

Beveik trečdalis visų šalyje fiksuojamų infekcijų nustatyta sostinėje Bogotoje, kuri laikoma labiausiai paveikta šalies teritorija – joje patvirtintos 308 645 COVID-19 infekcijos.

Ukrainoje per parą patvirtinta daugiau kaip 6 tūkst. COVID-19 atvejų

Ukrainoje per praėjusią parą nustatyti 6 088 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, taip pat mirė 102 anksčiau užsikrėtę žmonės, sekmadienį pranešė atsaką į epidemiją koordinuojanti Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba.

Dieną anksčiau šalyje buvo patvirtinta 7 014 naujų COVID-19 atvejų, o spalio 23-ąją buvo užfiksuotas naujas užsikrėtimo atvejų paros prieaugio rekordas: 7 517 atvejų.

Nuo pandemijos pradžios Ukrainoje patvirtinti iš viso 343 498 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 6 391 užsikrėtęs asmuo mirė, 141 508 pasveiko, iš jų 1 753 – per pastarąją parą.

Šiuo metu šalyje COVID-19 serga 195 599 žmonės – 4 233 daugiau negu ankstesnę dieną.

Rusijoje – 16,7 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, mirė 229 žmonės

Rusijoje per praėjusią parą nustatyta 16 710 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, taip pat mirė 229 anksčiau užsikrėtę žmonės, rodo sekmadienį paskelbti šalies kovą su epidemija koordinuojančio operatyvinio štabo duomenys.

Per parą nustatomų COVID-19 atvejų skaičius Rusijoje ėmė didėti nuo rugsėjo: per mėnesį jų pagausėjo nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst., per pirmąsias dvi spalio savaites paros prieaugis padidėjo iki 15 tūkst., o spalio 20-ąją perkopė 16 tūkst. ribą. Penktadienį buvo užfiksuotas naujas sergamumo rekordas – koronavirusinė infekcija nustatyta 17 340 žmonių. Šeštadienį šis rodiklis kiek sumažėjo – iki 16 521 atvejo.

Didžiausias sergamumas tebefiksuojamas Maskvoje: per praėjusią parą Rusijos sostinėje užregistruoti 4 455 užsikrėtimo atvejai.

Nuo epidemijos pradžios visoje šalyje nustatyti iš viso 1 513 877 COVID-19 atvejai, 26 050 užsikrėtusiųjų mirė.

Iš gydymo įstaigų per praėjusią parą išrašyti 7 704 pacientai. Bendras ligoninėse gydytų ir pasveikusių žmonių skaičius padidėjo iki 1 138 522.

Estijoje per parą nustatyta 60 COVID-19 atvejų

Estijoje per praėjusią parą atlikus 1 267 pirminius testus buvo nustatyta 60 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, sekmadienį pranešė Sveikatos apsaugos departamentas.

Sergamumo per pastarąsias 14 dienų lygis pasiekė 41,16 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

COVID-19 buvo diagnozuota, be kita ko, 22 Slovėnijos moterų futbolo rinktinės žaidėjoms, tad antradienį planuotos Europos moterų čempionato atrankos rungtynės tarp Estijos ir Slovėnijos neįvyks.

Slovėnijos rinktinė į savo šalį grįš užsakomuoju skrydžiu, o iki tol izoliuosis viešbutyje.

Sekmadienio ryte Estijos ligoninėse buvo gydomi 29 koronavirusu užsikrėtę pacientai, iš kurių trims buvo reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas. Vienas COVID-19 pacientas buvo išrašytas iš gydymo įstaigos.

Naujų mirties atvejų šalyje neužregistruota.

Nuo protrūkio pradžios Estijoje nustatyta iš viso 4 411 testais patvirtintų COVID-19 atvejų, 73 užsikrėtusieji mirė, 3 547 pasveiko.

Bulgarijos premjeras užsikrėtė koronavirusu

Bulgarijos ministras pirmininkas Boiko Borisovas sekmadienį tapo dar vienu politiku, kuriam diagnozuotas koronavirusas.

„Po dviejų testų man nustatyta COVID-19“, – savo feisbuko puslapyje pranešė jis.

Politikos teigimu, jam pasireiškė lengvi ligos simptomai ir jis šiuo metu izoliuojasi namuose.

Baltarusijoje – 845 nauji COVID-19 atvejai, keturi užsikrėtusieji mirė

Baltarusijoje per praėjusią parą patvirtinti 845 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, keturi anksčiau užsikrėtę žmonės mirė, sekmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Nuo epidemijos pradžios testais patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius padidėjo iki 92 823.

Per visą infekcijos plitimo laikotarpį šalyje mirė 957 koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Iš gydymo įstaigų per praėjusią parą išrašyti 567 pacientai, sirgę COVID-19. Bendras ligoninėse gydytų ir pasveikusių žmonių skaičius padidėjo iki 83 237.

Šalyje atlikta per 2,37 mln. testų koronavirusinei infekcijai nustatyti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.