Filipiniečiai plūsta į kapines, kurias Visų Šventųjų dienai žadama uždaryti

Tūkstančiai žmonių su kaukėmis ir veido skydeliais trečiadienį plūdo į katalikiškų Filipinų sostinės Manilos kapines, naudodamiesi paskutine proga aplankyti artimųjų kapus prieš kapinių uždarymą Visų Šventųjų dienai.

Manilos gyventojai lanko artimųjų kapus.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Manilos gyventojai lanko artimųjų kapus.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-28 15:28

Lapkričio 1-ąją paprastai vyksta apeigos, improvizuoti šeimų susibūrimai, todėl vyriausybė, baimindamasi, kad tai gali paskatinti koronaviruso plitimą, pirmą kartą nurodė visoje šalyje nuo ketvirtadienio iki lapkričio 4-osios uždaryti kapines.

Charito Caonesas prieš Mirusiųjų dieną paprastai kelias dienas valo ir perdažo giminaičių kapus. Šiemet jis turėjo tik kelias valandas.

„Tikiuosi, to daugiau nebus ir mes galėsime tą vakarą praleisti su jais“, – naujienų agentūrai AFP sakė Ch. Caonesas, sėdėdamas priešais brolio ir sūnėno kapus.

Dėvėdami privalomas kaukes ir veido skydelius žmonės su maisto maišeliais ir gėlių puokštėmis ėjo pro temperatūros patikrinimo ir dezinfekcijos palapines prie įėjimo į Manilos Šiaurines kapines – vienas iš kelių laidojimo vietų 12 mln. gyventojų turinčiame mieste.

Filipinuose Visų Šventųjų dieną meldžiamasi už mirusiuosius, lankomi jų kapai, ant kurių uždegamos žvakutės.

Manilos kapinėse taip pat gyvena daug neturtingų žmonių. Vienas toks gyventojas AFP sakė, kad jo šeima prieš uždarant vartus sukaupė atsargų.

47 metų Mary Jane Mendoza sakė, kad savo vyro kapo negalėjo aplankyti nuo kovo, kai prasidėjo dėl koronaviruso paskelbtas karantinas.

„Atsiprašau, kad dėl savo situacijos negalime dažnai tavęs lankyti. Išgyvename pandemiją“, – kreipdamasi į kapą sakė M. J. Mendoza.

45 metų Princess Malay sakė, kad Visų Šventųjų diena yra proga pasimatyti ir pasikalbėti su giminaičiais, taip pat paminėti jos mirusio tėvo gimimo metines.

„Nenorime, kad jis čia jaustųsi vienišas“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.