Kalnų Karabache po naujo incidento pranešama apie žuvusius ir sužeistuosius

Kalnų Karabacho regione Azerbaidžano pajėgoms užpuolus karinį postą žuvo keletas žmonių ir mažiausiai trys buvo sužeisti, šeštadienį pranešė vietos pareigūnai, po ugnies nutraukimo praėjus vos kiek daugiau nei mėnesiui.

 Kalnų Karabacho regione Azerbaidžano pajėgoms užpuolus karinį postą žuvo keletas žmonių ir mažiausiai trys buvo sužeisti, šeštadienį pranešė vietos pareigūnai, po ugnies nutraukimo praėjus vos kiek daugiau nei mėnesiui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kalnų Karabacho regione Azerbaidžano pajėgoms užpuolus karinį postą žuvo keletas žmonių ir mažiausiai trys buvo sužeisti, šeštadienį pranešė vietos pareigūnai, po ugnies nutraukimo praėjus vos kiek daugiau nei mėnesiui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2020, 4:43 PM

Azerbaidžano žiniasklaidos priemonės pranešė apie Kalnų Karabacho kariškių provokacijas penktadienį, prieš pat incidentą. Paskelbta, kad provokacijų metu buvo sužeistas vienas Azerbaidžano kariškis.

Kalnų Karabachas pasiskelbė nepriklausomybę nuo Azerbaidžano, tačiau nė viena pasaulio šalis jo nepripažįsta. Kovos tarp Armėnijos ir Azerbaidžano prasidėjo rugsėjo 27 d. ir tęsėsi šešias savaites.

Tarpininkaujant Maskvai, Azerbaidžanas ir Armėnija pasirašė taikos susitarimą, kuris padėjo užbaigti žiaurias kovas dėl atsiskyrusio regiono, nors dauguma susitarimo detalių vis dar lieka neaiškios. Pagal susitarimą, Azerbaidžanui buvo atiduota dalis Kalnų Karabacho teritorijos.

Azerbaidžanas karo padėtį oficialiai nutraukė tik penktadienį. Neseniai „pergalė prieš Armėniją“ buvo paminėta kariniu paradu.

Armėnijoje demonstrantai savo ruožtu protestavo prieš tai, ką pavadino kapituliacija, ir reikalavo premjero Nikolo Pašiniano, kurį nuo šiol vadina išdaviku, atsistatydinimo.

Penktadienį prieš premjerą protestavo daugiau nei 100 žmonių.

Šiemet per susirėmimus Kalnų Karabacho regione ir už jo ribų žuvo daugiau nei 4 600 žmonių. Žuvusiųjų identifikavimo procesas dar nėra užbaigtas. Iki šiol spėta patikrinti 2 900 palaikų, praneša Armėnijos sveikatos apsaugos ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.