Irano prezidentas palygino D. Trumpą su buvusiu Irako diktatoriumi S. Husseinu

Irano prezidentas Hassanas Rouhani palygino Donaldą Trumpą su buvusiu Irako diktatoriumi Saddamu Husseinu.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Irano prezidentas Hassanas Rouhani.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2020, 1:43 PM

„Dabartinėje Irano istorijoje mums du kartus teko susidurti su dviem bepročiais... Trumpu ir Saddamu“, – trečiadienį pareiškė H. Rouhani. Vienas įtraukė Iraną į tikrą karą (1980-88), kitas – į ekonominį karą, kalbėjo prezidentas per valstybinę televiziją.

Iranas, H. Rouhani teigimu, abu karus laimėjo. Nei Saddamas užėmė pietinę ir pietvakarinę Irano dalį, nei D. Trumpas įgyvendino savo planus pakeisti režimą. „Saddamui dėl jo nusikaltimų buvo įvykdyta mirties bausmė (...). D. Trumpo likimas taip pat nebus daug geresnis“, – sakė H. Rouhani.

JAV paskelbtos ekonominės sankcijos įstūmė Iraną į didžiausią pastarųjų laikų ekonominę krizę. JAV vyriausybė, jos pačios teigimu, nori priversti Iraną iš naujo derėtis dėl tarptautinės branduolinės sutarties ir pritarti griežtesniems reikalavimams.

Teheranas kaltina JAV vyriausybę sankcijomis siekiant pakeisti valdžią Irane. JAV tai neigia, H. Rouhani tikisi, kad D. Trumpo įpėdinis Joe Bidenas vėl prisijungs prie Vienos branduolinio susitarimo ir panaikins sankcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.