Meksika susitarė įsigyti 24 mln. rusiškos vakcinos nuo COVID-19 „Sputnik V“ dozių

Meksika pirmadienį susitarė įsigyti 24 mln. rusiškos vakcinos nuo COVID-19 „Sputnik V“ dozių, po pokalbio su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu sakė Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras.

 Meksika susitarė įsigyti 24 mln. rusiškos vakcinos nuo COVID-19 „Sputnik V“ dozių.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Meksika susitarė įsigyti 24 mln. rusiškos vakcinos nuo COVID-19 „Sputnik V“ dozių.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2021, 8:26 PM

A M. L. Obradoras, sekmadienį pranešęs, kad užsikrėtė COVID-19, tviteryje parašė, kad padėkojo V. Putinui už „sprendimą mums atsiųsti 24 mln. „Sputnik V“ vakcinos dozių“.

Šis preparatas, pavadintas pagal Sovietų Sąjungos paleistą Žemės palydovą, sulaukia tarptautinės kritikos, nes jis buvo užregistruotas neužbaigus klinikinių tyrimų.

Jį dar turės patvirtinti Meksikos reguliuotojai.

Vakcinos kūrėjų teigimu, „Sputnik V“ efektyvumas siekia 90 proc., o pati Rusija jau yra pradėjusi skiepijimo šia vakcina kampaniją.

Meksikoje, oficialiais duomenimis, nuo pandemijos pradžios užregistruota daugiau kaip 1,7 mln. COVID-19 atvejų ir beveik 150 tūkst. su liga susijusių mirčių – pagal pastarąjį rodiklį šalis užima ketvirtą vietą pasaulyje po JAV, Brazilijos ir Indijos.

Šalis gruodžio 24 d. pradėjo imunizacijos kampaniją su bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurta vakcina, tačiau šaliai yra pasiekiamas tik ribotas dozių kiekis.

Šalis taip pat yra leidusi naudoti „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurtą preparatą, kurio pirmoji siunta Meksiką pasiekė praėjusią savaitę, tačiau juo greičiausiai bus pradėta skiepyti tik kovo pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio