Kaliningrado policijos sulaikytas vyras buvo nuplikytas mirtinai: artimieji neranda teisybės

Prieš 1,5 metų Kaliningrado srityje įvyko kraupus nusikaltimas. Viešąją tvarką pažeidusių asmenų kameroje buvo mirtinai nuplikytas 36-erių chuliganas Ivanas Všivkovas. Jo tėvai nesulaukia teisingo teismo, kuris nuteistų už nusikaltimą atsakingus pareigūnus.

Vyro artimieji nesulaukia teisingo teismo, kuris nuteistų už nusikaltimą atsakingus pareigūnus.<br> TASS/Scanpix asociatyvi nuotr.
Vyro artimieji nesulaukia teisingo teismo, kuris nuteistų už nusikaltimą atsakingus pareigūnus.<br> TASS/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

specialiai lrytas.lt, Maskva

Feb 25, 2021, 11:05 PM

Laikraštyje „Trud“ yra rašoma, kad tragedija nutiko naktį iš spalio 19 į 20 d. 2019 m., kai policija gatvėje sulaikė I.Všivkovą, kuris išgėręs viešoje vietoje elgėsi agresyviai ir pažeidė viešąją tvarką.

Bent jau tokią įvykių versiją pateikė pareigūnai.

Tačiau Ivano artimieji teigia, kad vyras tebuvo lengvai išgėręs ir grįždamas namo patraukė pareigūnų dėmesį.

Pareigūnų teigimu, sulaikytas chuliganas buvo nuvežtas į komisariatą. Jis elgėsi agresyviai, keikėsi, mušėsi su kitu sulaikytu asmeniu ir sudaužė vaizdo stebėjimo kamerą, o tada pyktį išliejo ant radiatoriaus.

Tuomet iš trūkusio vamzdžio pradėjo stipria srove bėgti verdantis vanduo ir garai. „Trud“ teigimu, Ivanas rėkė iš skausmo ir prašė pagalbos, tačiau uniformuoti pareigūnai to net nemėgino daryti. Jie tik juokėsi iš vyro.

Kai galiausiai kameros durys buvo atidarytos, paaiškėjo, kad I.Všivkovas nudegė 90 proc. savo odos ir klykė iš skausmo.

Vyras buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau gydytojai negalėjo išgelbėti jo gyvybės. Jis netrukus mirė.

Incidentui pasiekus visuomenės akis, iš pareigų buvo atleisti du pareigūnai – Nikolajus Plebuchas ir Aleksandras Ivanovas. Jiems pareikšti kaltinimai dėl aplaidumo.

Tačiau po daugiau nei metus trukusio tyrimo buvusiems pareigūnams buvo paskirtos tik vidutinės bausmės. N.Plebuchui – 2,5 metų laisvės atėmimo bausmė kolonijoje, A.Ivanovui – 2 metų. Iš šių nuosprendžių buvo atimtas laikas incidento tyrimo metu, kuriuo kaltinamieji buvo sulaikyti, o vėliau gyveno namų arešto sąlygomis.

Tad bausmės liko tik simbolinės.

Žuvusio vyro artimieji neketina nuleisti rankų ir šį nuosprendį vadina pasityčiojimu iš teisingumo. Jie nori, kad kaltinimai būtų pareikšti ir kitiems tą naktį budėjusiems policininkams, o bylos tyrimas įvykdytas iš naujo, kad būtų išsiaiškinta, ar I.Všivkovas nebuvo nuplikytas specialiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.