Estijos prezidentė atsiprašė dėl smurto išteisinto buvusio ministro M. Kuusiko

Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid, 2019 metų pavasarį išėjusi iš parlamento salės, kai Marti Kuusikas buvo prisaikdinamas tarptautinės prekybos ir informacinių technologijų ministru, penktadienį atsiprašė šio politiko, teismui išteisinus jį dėl smurto artimoje aplinkoje.

Estijos vadovė Kersti Kaljulaid.<br>T.Bauro nuotr.
Estijos vadovė Kersti Kaljulaid.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2021, 3:26 PM, atnaujinta May 28, 2021, 3:27 PM

„Užpraeitų metų pavasarį išėjau iš Rygikogo salės, kai Marti Kuusikas davė ministro priesaiką, – rašė prezidentė socialiniame tinkle „Facebook“. – Tuo metu viešumoje pasigirdę kaltinimai buvo tokie rimti, kad aš negalėjau pasielgti kitaip. Asmuo, įtariamais tokiais rimtais nusikaltimais, negali sėkmingai vykdyti ministro pareigų.“

„Jau tada sakiau, kad jei kaltinimai nepasitvirtins, atsiprašysiu Marti Kuusiko. Šiandien Virumos apskrities teismas priėmė sprendimą, kad kaltė neįrodyta. Atsiprašau Marti Kuusiko“, – pridūrė ji.

Penktadienį teismas išteisino buvusį tarptautinės prekybos ir IT ministrą dėl smurto artimoje aplinkoje. Teismas vyko už uždarų durų, apie posėdžius viešai nebuvo paskelbta jokios informacijos.

Laikraštis „Postimees“ pranešė, jog teismas nusprendė, kad 50-mečio M. Kuusiko kaltė nebuvo įrodyta.

„Ginčo esmė buvo ar kaltinamasis M. Kuusikas įvykdė nusikaltimą, kuriuo yra kaltinamas, ar nusikaltimo nebuvo. Nė vienas iš teisme apklaustų liudytojų nematė, kad būtų įvykdytas nusikaltimas“, – sakė teisėjas.

M. Kuusikas savo kaltės nepripažino. Buvusi politiko sutuoktinė Karin Kuusik, laikyta nukentėjusiąja šioje byloje, sakė, kad smurto nebuvo.

Baudžiamoji byla M. Kuusikui buvo iškelta remiantis žiniasklaidoje pasirodžiusia informacija, kad jis ne vienus metus psichologiškai ir fiziškai terorizavo savo buvusią žmoną. M. Kuusikui buvo pareikšti kaltinimai, kad 2017 metų gruodžio 28 dieną jis per konfliktą įspyrė buvusiai sutuoktinei į ranką.

M. Kuusikas atsistatydino iš ministro posto kitą dieną po vyriausybės prisaikdinimo. Jis nurodė nusprendęs atsistatydinti, kad nebūtų trukdoma dirbti naujajai vyriausybei, nebūtų kompromituojama partija, o jis pats galėtų skirti laiko įrodyti savo nekaltumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.