Prancūzijoje pareigūnės užpuolimu įtariamas vyras po susišaudymo su policija liko negyvas

Įtariamasis dėl policininkės užpuolimo peiliu Prancūzijoje penktadienį liko negyvas po susišaudymo su policija jo arešto metu, pranešė bylai artimi šaltiniai.

Nežinomas užpuolikas penktadienį sunkiai sužalojo peiliu policininkę Prancūzijos vakarinėje La Šapelio prie Erdro komunoje netoli Nanto ir paspruko.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nežinomas užpuolikas penktadienį sunkiai sužalojo peiliu policininkę Prancūzijos vakarinėje La Šapelio prie Erdro komunoje netoli Nanto ir paspruko.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2021, 2:09 PM, atnaujinta May 28, 2021, 4:29 PM

Po išpuolio šalies vakaruose pabėgęs vyras buvo „radikalizuotas ir sirgo labai sunkia psichine liga“, sakė vienas šaltinis.

Prancūzijos policija anksčiau penktadienį pranešė, kad sulaikė vyrą, įtariamą sunkiai sužeidus policininkę peiliu šalies vakaruose, saugumo pajėgose tvyrant įtampai dėl pastarojo meto atakų jų gretose.

Įtariamasis, kuris tebebuvo ginkluotas, buvo pasprukęs po išpuolio netoli Nanto esančiame La Šapelyje prie Erdro, o jo paieškose dalyvavo 80 pareigūnų, informavo šaltinis policijoje.

Pasak televizijos BFM TV, prieš pabėgdamas užpuolikas pagrobė policininkės tarnybinį ginklą. Su tyrimo eiga susipažinęs šaltinis nurodė, kad užpulta policininkė patyrė pavojų gyvybei keliančių traumų.

Pasak teisėsaugos, sulaikant įtariamąjį buvo sužeistos dviejų prancūzų žandarų rankos.

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas yra pakeliui į įvykio vietą, pranešė jo ministerija. Jis socialiniame tinkle „Twitter“ sakė, kad sulaikytas asmuo įtariamas įvykdžius išpuolį.

Rajono pradinių ir vidurinių mokyklų moksleiviai po incidento buvo neleidžiami į lauką, naujienų agentūrai AFP sakė vienas miesto pareigūnas.

Tuo metu su tyrimo eiga susipažinęs šaltinis nurodė, kad užpulta policininkė patyrė pavojų gyvybei keliančių traumų.

La Šapelis prie Erdro yra nedidelis 20 tūkst. gyventojų turintis miestas, esantis į šiaurę nuo Nanto, netoli Prancūzijos Atlanto vandenyno pakrantės.

Ataka įvykdyta tą pačią dieną, kai teisingumo ministras Ericas Dupond'as-Moretti paragino Prancūzijos teisėjus pademonstruoti „tvirtumą“ nagrinėjant kaltais dėl išpuolių prieš policiją pripažintų asmenų bylas.

Visi tokie smurto atvejai turėtų būti nagrinėjami baudžiamąja tvarka, pareiškė jis rašte, skirtame tyrimus atliekantiems magistratams, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP.

Prancūzijos policininkai reikalauja geresnės apsaugos ir griežtesnių bausmių už atakas prieš juos.

Anksčiau šį mėnesį pareigūnas Ericas Massonas buvo nušautas, jam tiriant veiklą žinomoje narkotikų platinimo vietoje pietiniame Avinjono mieste.

Balandžio 23 dieną gyvybės neteko policijoje dirbusi Stephanie Monferme, kuri per vėliausią žinomą džihadistų išpuolį Prancūzijoje buvo nudurta Rambujė mieste, esančiame netoli Paryžiaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.