Rusijos Sibire didelis miško gaisras kelia pavojų elektrinei

Rusijos Sibire vienas didelis miško gaisras pirmadienį priartėjo prie gyvenvietės ir kelia grėsmę hidroelektrinei, pranešė vietos pareigūnai.

Tiršti dūmai apgaubė daugiau kaip 60 miestų ir gyvenviečių, įskaitant respublikos sostinę Jakutską.<br>Gavriil Starostin/TASS/Scanpix nuotr. 
Tiršti dūmai apgaubė daugiau kaip 60 miestų ir gyvenviečių, įskaitant respublikos sostinę Jakutską.<br>Gavriil Starostin/TASS/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2021, 8:34 PM

Pirmadienį ryte Sibiro šiaurės rytinėje Sachos (Jakutijos) respublikoje tebeliepsnojo 216 gaisrų, sakoma Gamtos išteklių ministerijos regioninio padalinio pranešime.

Tiršti dūmai apgaubė daugiau kaip 60 miestų ir gyvenviečių, įskaitant respublikos sostinę Jakutską.

Vienas gaisras, jau išdeginęs apie 41,3 tūkst. ha, siautėjo vos už keturių kilometrų nuo Siuldiukaro gyvenvietės, nurodė ministerija.

Hidroelektrinė, kuriai dabar iškilęs pavojus, yra maždaug už 20 km nuo šios gyvenvietės.

Gaisrų gesinimo operacijose regione dalyvauja daugiau kaip 2 000 žmonių.

Rusijoje jau ne vienus metus vasaromis siaučia dideli miškų gaisrai, siejami su regionui neįprastais karščiais ir priešgaisrinių taisyklių nesilaikymu.

Jakutsko oro uostas sekmadienį dėl smarkaus uždūmijimo buvo sustabdęs atvykstančius ir išvykstančius skrydžius, bet pirmadienį darbą atnaujino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.