Tris valandas žmonai plaukus rovęs ir smaugęs jau anksčiau teistas lietuvis žudikas Airijoje išvengė kalėjimo

Nuteistas žudikas, bandęs uždusinti savo žmoną po Naujųjų metų vakarėlio savo namuose Vakarų Korke, buvo nuteistas lygtinai 18 mėnesių laisvės atėmimo bausme.

Policijos tyrėja Laura O’Sullivan teismui pasakojo, kad 42-ejų vyras nusikaltimo dieną gėrė nuo pietų.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Policijos tyrėja Laura O’Sullivan teismui pasakojo, kad 42-ejų vyras nusikaltimo dieną gėrė nuo pietų.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-11 16:42, atnaujinta 2021-09-11 16:54

Korko kriminaliniame teisme lietuvis Marius Ručinskas buvo kaltinamas daug kartų sudavęs savo žmonai, išrovęs jai kuokštus plaukų ir nulupęs jai dirbtines blakstienas.

Žuvies fabrike Korko mieste dirbantis M.Ručinskas buvo paskelbtas kaltu dėl padarytos žalos savo žmonai Renatai Ručinskienei per incidentą 2020 metų sausio 1 d. Šiuo metu vyras gyvena su draugu Korko mieste.

Policijos tyrėja Laura O’Sullivan teismui pasakojo, kad 42-ejų vyras nusikaltimo dieną gėrė nuo pietų.

Jo žmona namo po darbo grįžo apie penktą valandą vakaro. Vakare pas juos viešėjo draugai, kartu paminėjo Naujuosius metus. Jie gėrė alų ir viskį.

Kai draugai išėjo, M.Ručinskas ir jo žmona susiginčijo. Jis teigė, kad partnerė nepakankamai džiaugėsi jai jo dovanotomis Kalėdų dovanomis.

L.O’Sullivan pasakojo, kad per ateinančias dvi tris valandas vyras puolė žmoną kelis kartus. Jis ją spardė ir kumščiavo virtuvėje.

Tada nusekė paskui moterį į viršų. Ji bandė pasislėpti nuo agresyvaus vyro miegamajame.

Tyrėja L.O’Sullivan dėstė įvykius: „Renata gynėsi kojomis ir jai pavyko atitraukti Mariaus rankas sau nuo veido. Tada Marius trenkė jos galvą į stalą ir nuvilko ją link lovos.“

Policijos tyrėja pasakoja, kad M.Ručinskas prislėgė žmoną veidu į čiužinį ir ėmė ją dusinti.

„Marius užsuko jai galvą ir ėmė spausti veidą į patalus dusindamas ją, Renatos veidas paraudonavo. Ji kelias sekundes nejudėjo, tada Marius pradėjo iš jos reikalauti pinigų“, – pridėjo tyrėja.

Sausio 1 d., penktą ryto apylinkės policija sulaukė nerimą keliančio skambučio. Kai jie bandė perskambinti, skambinęs telefonas buvo be ryšio.

Policija vėliau sužinojo, kad kaltinamasis namuose sudaužė ne vieną telefoną, kompiuterį ir televizorių. Daužydamasis jis kartojo žmonai, kad ji yra nedėkinga už jo nupirktas dovanas.

Tyrėja L.O’Sullivan teigė, kad M.Ručinskas bandė nulupti žmonai dirbtines blakstienas. Jis jai pasakė, kad jei ji kitą dieną jam duos 2 tūkst. eurų, jis paliks ją ramybėje.

Atvykę policininkai auką rado baisioje būklėje. Kalbančiai su pareigūnais moteriai išrauti plaukai krito kuokštais.

„Pastebėjau, kaip Renatai perbraukus rankomis plaukus, kuokštai krenta lauk.“

L.O’Sullivan taip pat pastebėjo, kad pusė moters dirbtinių blakstienų buvo nuluptos nuo kairės akies.

Teismas nurodė, kad kaltinamasis buvo jau ne kartą teistas Lietuvoje. Vienas iš nuosprendžių – 2000 metais gauta 15 metų kalėjimo bausmė už sąmoningą žmogžudystę.

Sužeistoji atsisakė rašyti nukentėjusiojo skundą.

M.Ručinskas dėl šio incidento buvo suimtas prieš metus, jam nebuvo galima vykti į tam tikras vietoves. Vyras buvo paleistas šių metų vasarį.

Advokatas Dermotas Sheehanas teigia, kad jo klientas klausė teismo nurodymų. Be to, vyras kartais pasikalba telefonu su žmona.

Teisėjas Seanas Ó Donnabháinas tvirtina, kad ši chaotiška situacija susidarė ir dėl didelio išgerto alkoholio kiekio.

„Tai buvo žiaurus smurtas, kuris tęsėsi ilgai ir sukėlė didelę žalą aukai“, – sakė teisėjas.

Teisėjas patvirtino, kad kaltinamasis nesilankė teritorijose, kuriose jam buvo draudžiama būti, taip pat pripažino, kad lietuvis buvo darbštus žmogus, kuriam teko dirbti „sudėtingame darbe“.

Nuosprendis – 18 mėnesių lygtinė bausmė, galiojanti tris metus, ir sąlyga, kad vyras nesiartins prie miestelio, kuriame gyvena auka.

M.Ručinskui taip pat uždrausta susitikti su auka ir elgtis gražiai. Teisėjas sakė, kad klausimas „gerti ar negerti“ irgi yra svarbus.

Teismas informavo, kad M.Ručinskas į Airiją atvyko 2016 metais, maždaug po 12 mėnesių po to, kai išėjo iš kalėjimo Lietuvoje, kur 15 metų sėdėjo už žmogžudystę.

Parengta pagal „TheJournal.ie“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.