Incidentas Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje: iš viso rasti 4 migrantų kūnai

Moters kūnas buvo rastas Baltarusijos ir Lenkijos sienos ruože prie Augustavo kanalo, praneša nacionalinė Baltarusijos naujienų agentūra „BelTA“.

Baltarusiai skelbia, kad moteris ir grupė kitų migrantų buvo išstumti iš Lenkijos pusės. (Asociatyvi nuotr.)<br>AFP/Scanpix nuotr.
Baltarusiai skelbia, kad moteris ir grupė kitų migrantų buvo išstumti iš Lenkijos pusės. (Asociatyvi nuotr.)<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2021, 7:30 PM, atnaujinta Sep 19, 2021, 9:28 PM

Baltarusiai skelbia, kad moteris ir grupė kitų migrantų buvo išstumti iš Lenkijos pusės.

Pasak kitų režimą palaikančių „Telegram“ kanalų, šalia moters buvo trys vaikai, taip pat vyras ir pagyvenusi moteris. Visi jie yra Irako piliečiai. Vaikams dabar teikiama reikalinga psichologinė ir medicininė pagalba.

Kaip teigia Baltarusijos žiniasklaida, moters vyras nurodė, jog Lenkijos saugumo pajėgos juos automobiliu atvežė iki sienos ir nustūmė į Baltarusijos pusę. Suaugusieji ir vaikai buvo basi.

Visos įvykio aplinkybės tiriamos Baltarusijos pareigūnų.

Pasak Baltarusijos sienos komiteto, apie tai buvo pranešta ir pakviesta atvykti JT vyriausiojo pabėgėlių komisaro Baltarusijoje biurui ir Tarptautinės migracijos organizacijos atstovams.

„Moteris buvo rasta be batų, o atlikus pirminį kūno tyrimą, tyrimas, be kita ko, neatmeta mirties nuo hipotermijos versijos“, – pažymėjo tyrimui vadovaujantis Jevgenijus Ščerbakas.

Savo ruožtu Lenkijos pasienio apsaugos tarnyba pranešė, jog pasienyje su Baltarusija rado trijų migrantų kūnus.

„Rugsėjo 19-ąją teritorijoje, besiribojančioje su Baltarusija, buvo rasti trijų mirusių žmonių kūnai. Tolesnį šios bylos tyrimą atlieka prokuratūra“, – teigiama Lenkijos tarnybos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.