Latvijos eksprezidentui V. Zatlerui nustatyta COVID-19

Latvijos buvęs prezidentas Valdis Zatleras, šalies vakcinų ambasadorius, susirgo koronavirusine infekcija COVID-19, pranešė tinklalapis ir.lv.

 Latvijos eksprezidentui V. Zatlerui nustatyta COVID-19.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 Latvijos eksprezidentui V. Zatlerui nustatyta COVID-19.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2021, 10:38 PM

V. Zatleras, pavasarį pasiskiepijęs nuo pandeminio koronaviruso bendrovės „AstraZeneca“ preparatu, dabar yra izoliavęsis namuose, bet gerai jaučiasi. Jis sakė norįs perspėti visuomenę apie COVID-19 riziką.

Eksprezidento nuomone, faktas, kad jis užsikrėtė, yra aiškus ženklas, jog po vakcinavimo vyresniems žmonėms susidaręs imunitetas koronavirusui praėjus penkiems mėnesiams susilpnėja, todėl pastiprinamoji dozė „neturėtų būti atidėliojama“.

Pasak V. Zatlero, jis dalyvavo tik vadinamuosiuose „žaliuosiuose“ viešuose renginiuose, kurių dalyviai yra pasiskiepiję arba persirgę COVID-19, todėl neaišku, kaip dabar užsikrėtė. Buvęs prezidentas pabrėžė, jog labai svarbu laikytis COVID-19 prevencijos priemonių net it vietose, kurios yra laikomos saugiomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.