Ties Lenkija ir toliau bandoma šturmuoti sieną: kol vieni puolė akmenimis, kiti bandė prasmukti slapčia

Per praėjusią parą Lenkijos pareigūnai užfiksavo 501 bandymą nelegaliai kirsti šią atkarpą. Kaip praneša pasieniečiai, ne kartą sieną bandė kirsti didelės užsieniečių grupės – vienoje iš jų buvo apie 500 žmonių.

Lenkijos pasienis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lenkijos pasienis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2021, 9:59 AM

Tačiau aktyviausia buvo 100 migrantų grupė, aktyviai bandžiusi prasiveržti pro Lenkijos sieną. Kaip skelbia Lenkijos Krašto apsaugos ministerija, naktį ši migrantų grupė, kartu su baltarusių pareigūnais, ėmėsi naujos taktikos.

„Baltarusijos tarnybos pirmiausia atliko žvalgybą. Greičiausiai jie apgadino tvorą. Tada baltarusiai privertė migrantus svaidyti akmenimis į lenkų karius, kad atitrauktų dėmesį, kai už kelių šimtų metrų buvo bandoma kirsti sieną“, – rašoma ministerijos „Twitter“ paskyroje.

Tuo tarpu Palenkės policija praneša apie išpuolį prieš pareigūnus netoli Polovcės. Baltarusiškomis uniformomis apsirengę vyrai apmėtė policininkus akmenimis, vienas pareigūnas buvo sužeistas.

Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi lapkričio 8 dieną, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į Europos Sąjungą.

ES kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tokius veiksmus hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Baltarusijai dėl represijų prieš opoziciją.

Minskas tai neigia ir kaltina migrantų neįsileidžiančią Varšuvą pažeidžiant savo humanitarinius įsipareigojimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.