ET ragina leisti į Lenkijos ir Baltarusijos pasienį teisių gynėjus, žiniasklaidos atstovus

Europos Tarybos (ET) žmogaus teisių komisarė Dunja Mijatovič paragino nedelsiant užtikrinti tarptautiniams bei nacionaliniams teisių gynėjams bei žiniasklaidai prieigą prie Lenkijos ir Baltarusijos pasienio zonų, penktadienį skelbiama ET interneto svetainėje.

Migrantai Lenkijos pasienyje.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Migrantai Lenkijos pasienyje.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2021, 2:38 PM

„Humanitarinė ir žmogaus teisių padėtis Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje kelia nerimą. Reikia imtis skubių veiksmų, kad būtų apsaugotos pasienio regionuose įstrigusių žmonių gyvybės“, – sakė penktadienį D. Mijatovič, atvykusi keturių dienų vizito į Lenkiją.

Ji pareiškė, kad tarptautinėms organizacijoms turi būti „nedelsiant ir netrukdomai [suteikta] prieiga prie visų teritorijų palei sieną“.

Europos Taryba pabrėžė, kad pasienio krizė „yra Baltarusijos veiksmų rezultatas, [bet] tai neatleidžia Lenkijos nuo įsipareigojimų žmogaus teisių srityje“.

Varšuvos draudimas patekti į greta Lenkijos sienos esančias teritorijas, kuriose galioja nepaprastoji padėtis, lėmė tai, kad tarptautinės organizacijos negali šiose vietovėse esantiems žmonėms suteikti humanitarinės pagalbos. Į pasienio zoną taip pat negali patekti žurnalistai, o tai kenkia žodžio ir informacijos laisvei, nurodoma dokumente.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.