Armėnija prašo EŽTT užtikrinti Azerbaidžano į nelaisvę paimtų karių teises

Armėnija pirmadienį pranešė paprašiusi Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) užtikrinti armėnų karių, patekusių į Azerbaidžano nelaisvę per anksčiau šį mėnesį abiejų varžovių pasienyje įsiplieskusius susirėmimus, teises.

Protestai Armėnijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Protestai Armėnijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2021, 2:54 PM

„Armėnijos Respublika kreipėsi į Europos Žmogaus Teisių Teismą, kad būtų užtikrintos armėnų karių, paimtų į nelaisvę per 2021 metų lapkričio 16 dieną Azerbaidžano įvykdytą agresiją suverenioje Armėnijos Respublikos teritorijoje, pagrindinės teisės“, – nurodė Jerevano atstovybė prie EŽTT.

Remiantis atstovybės pareiškimu, teismo paprašyta imtis specialiųjų priemonių, siekiant užtikrinti belaisvių teisę į gyvybę ir kankinimo draudimą.

Padėtis šalia Armėnijos rytinės sienos su Azerbaidžanu paaštrėjo lapkričio 13-ąją. Po dviejų dienų armėnų premjeras Nikolas Pašinianas pareiškė, kad azerbaidžaniečių pajėgos buvo įsiveržusios į rytinę Siuniko sritį. Jerevanas taip pat pareiškė, kad priešas tąsyk kirto sieną Armėnijos pietuose.

Gynybos ministerijos duomenimis, per kilusius susirėmimus šeši armėnų kariai žuvo, 13 pateko į nelaisvę, o dar 24 dingo.

Tuo metu ginčijamą Kalnų Karabachą kontroliuojantys etniniai armėnai pranešė, kad Baku perdavė Jerevanui trijų kariškių, žuvusių per lapkričio 16 dieną Armėnijos rytuose įvykusias kautynes, palaikus.

Azerbaidžano gynybos ministerijos duomenimis, per tuos mūšius žuvo septyni azerbaidžaniečių kariai, dar 10 buvo sužeisti.

Tą pačią dieną abi kaimynės susitarė dėl paliaubų pasienyje, tarpininkaujant Rusijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.