Ukraina prie savo sienos su Baltarusija pradėjo „specialią operaciją“

Ukraina, kuri kaltina Rusiją karių telkimu prie jos sienų ir baiminasi, kad Baltarusija gali pradėti siųsti migrantus į jos teritoriją, trečiadienį pradėjo operaciją, skirtą sustiprinti jos sienas, praneša agentūra „Reuters“.

Ukrainos vėliava.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ukrainos vėliava.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2021, 11:55 AM

Anot Ukrainos sienos apsaugos tarnybos, šioje „specialioje operacijoje“ prie šalies sienos su Baltarusija dalyvauja Nacionalinės gvardijos kariai, policijos pareigūnai, ginkluotosios pajėgos ir kitų rezervų kariai. „Patruliavimui ir stebėsenai taip pat bus aktyviai naudojama aviacija ir dronai“, – teigiama tarnybos pranešime.

Ukraina prie savo sienos su Baltarusija dislokavo 8,5 tūkst. papildomų karių ir baiminasi, kad gali būti įvelta į migrantų krizę, kurios metu prie Europos Sąjungos (ES) išorinių sienų iš Baltarusijos atvyko tūkstančiai migrantų. Briuselis kaltina Minską dirbtinai sukūrus šią krizę, tačiau pastarasis kaltinimus neigia.

Kijevas taip pat nerimauja, kad prie šalies sienos su Baltarusija gali įvykti karinis puolimas.

Ukrainos karinės žvalgybos vadovas praėjusį savaitgalį leidiniui „The Military Times“ teigė, kad Rusija prie Ukrainos sienų sutelkė daugiau kaip 92 tūkst. karių ir rengiasi iki sausio pabaigos ar vasario pradžios inicijuoti puolimą.

Maskva šiuos teiginius atmeta ir savo ruožtu skundžiasi, anot jos, didėjančiu NATO aktyvumu regione.

Ukraina antradienį teigė, kad turi apginti savo teisę į nepriklausomybę, ir visoje šalyje surengė karines pratybas.

Narystės NATO siekianti Ukraina anksčiau šiais metais gavo didelę JAV amunicijos ir „Javelin“ raketų siuntą, o tai sukritikavo Maskva. Antradienį Ukrainos karinis jūrų laivynas sulaukė dviejų JAV patrulinių laivų, kurie yra Vašingtono paramos šaliai paketo dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.