Emigrantas sėdo už grotų 11 metų: lietuvę į Airiją atviliojo darbo skelbimu ir išprievartavo

Lietuvis nuteistas 11 metų laisvės atėmimo bausme už išprievartavimą moters, kurią atviliojo į šalį darbo pasiūlymu.

Jungtinės Karalystės policija.<br>123rf.com nuotr.
Jungtinės Karalystės policija.<br>123rf.com nuotr.
Teismas.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Teismas.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 1, 2021, 10:54 AM, atnaujinta Dec 1, 2021, 11:05 AM

Audrius Šilinskas (41) iš Niutaunhamiltono miestelio buvo pripažintas kaltu dėl dviejų kaltinimų išprievartavimu 2019 m. rugpjūčio 15 d. Kitas kaltinimas išprievartavimu, grasinimas nužudymu bei užpuolimu buvo paliktas teismo knygose.

A.Šilinsko ankstesnės bylos parodė, kad gimtinėje jis jau buvo baustas dėl išprievartavimo ir kitų rimtų nusižengimų.

Advokatas teigė, kad jo klientas iš pradžių neprisipažino esąs kaltas, bet vėliau persigalvojo ir pripažino du kaltinimus išprievartavimu, kurie, jo teigimu, „jokiu būdu nebuvo tyčiniai“.

To dėka auka galėjo likti Lietuvoje ir jai nereikėjo gyvai vykti liudyti į Newry Crown teismą.

Teismas anksčiau išklausė istoriją, kaip nuoga ir pasimetusi moteris apie užpuolimą pranešė nepažįstamam asmeniui gatvėje. Jai pavyko pabėgti iš užpuoliko namo.

Lietuvė atskrido į Belfastą susidomėjusi darbo pasiūlymu.

Ji susitiko A.Šilinską (jis jau buvo neblaivus) Belfasto tarptautiniame oro uoste apie 8 val. ryto ir jie kartu važiavo į jo namus. Jis ten toliau gėrė degtinę ir viskį.

Vyriškis pagrasino moterį nužudyti ir užtempė ją į antrą aukštą.

Teismas užfiksavo, A.Šilinskas moteriai pareiškė, kad ji jo namuose, todėl turės elgtis, kaip jis lieps, ir užpuolė ją, trenkė per veidą ir išprievartavo.

Nukentėjusioji sugebėjo pabėgti apie 14val. po pietų. Ji nuoga iššoko pro antrojo aukšto balkoną, tada perlipo metalinę tvorą ir atsidūrė gatvėje, kur jai pavyko rasti pagalbos ir išsikviesti policiją.

Policija atvyko greitai, kaltinamasis stovėjo lauke prie savo namų.

Jis buvo areštuotas ir apklausiamas neigė, kad turėjo lytinį kontaktą su ta moterimi.

Kriminalistai ant nukentėjusiosios kūno aptiko gilių pradrėskimų ir mėlynių, taip pat užpuoliko DNR, kurie aiškiai patvirtino, kad smurtinis išprievartavimas tikrai įvyko.

„Šis nusikaltimas turi ne vieną sunkinančiąją aplinkybę. Šiuo atveju įrodymai yra akivaizdūs ir nuosprendis yra neišvengiamas, – teigė teisėjas Gordonas Kerris. – Ankstesnės bylos rodo, kad kaltinamasis yra pavojingas visuomenei ir jam reikia pritaikyti ilgesnę bausmę.“

A.Šilinskui buvo paskirti devyni metai kalėjimo ir du papildomi metai. Atlikęs bausmę jis turi būti deportuotas atgal į Lietuvą.

Detektyvas konsteblis Mallonas pareiškime tvirtino:

„Ši moteris, dalyvaudama tyrime iki galo, parodė didelę drąsą. Tikiuosi, kad jos atkaklumas ir pasiryžimas patraukti šį vyrą atsakomybėn paskatins visus kitus, patyrusius bet kokios formos seksualinę prievartą, kreiptis į policiją.“

„Šiaurės Airijos policijos pareigūnai yra pasiryžę tirti visus pranešimus dėl seksualinio smurto. Mes siekiame visus pažeidėjus atvesti į teismus, kur jie turės prisiimti atsakomybę už savo nusikaltimus.“

„Norėčiau pasinaudoti šia proga patikinti visas lytinio išnaudojimo aukas, kad jos sulauks supratimo bei pagarbos, ir noriu paraginti kiekvieną, patyrusį bet kokį seksualinį smurtą, skambinti policijai.“

Parengta pagal „Irish News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.