Popiežius užbaigė vizitą Graikijoje, kur akcentavo migrantų padėtį

Popiežius Pranciškus padėkojo Graikijai už „nuoširdų priėmimą“, išvykdamas atgal į Romą po istorinio trijų dienų vizito, kai ragino geriau elgtis su migrantais Europoje.

Popiežius Pranciškus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-06 14:33

Prieš išskrisdamas iš Atėnų popiežius Graikijos sostinės pakraštyje esančioje katalikiškoje mokykloje susitiko su jaunimu ir paragino žmones atsiverti.

„Kai jautiesi vienišas, atsiverk; kai kyla pagunda užsidaryti, ieškok kitų“, – sakė Pranciškus.

Pirmadienį pontifikas taip pat surengė trumpas derybas su parlamento vadovu Konstantinu Tasulu ir pagrindinės opozicinės partijos lyderiu Aleksiu Cipru. Pastarasis padėkojo Pranciškui už „tvirtą žmogaus teisių ir socialinio teisingumo gynimą“.

Vizito metu Pranciškus taip pat susitiko su Graikijos Ortodoksų Bažnyčios galva ir apsilankė Mavrovunio palapinių stovykloje Lesbo saloje, kur migrantų apleidimą pavadino „civilizacijos žlugimu“.

Mavrovunio stovykloje, pakeitusioje didžiulę, pernai sudegusią Morijos stovyklą, kurioje popiežius lankėsi 2016 metais, kai Lesbas buvo pagrindiniai migracijos į Europą vartai, gyvena beveik 2,2 tūkst. prieglobsčio prašytojų. Stovykloje pontifiką šiltai sutiko migrantų minia.

Vėliau žmonės susirinko vienoje palapinėje padainuoti ir pagiedoti pontifikui. Šis klausėsi aiškiai sujaudintas.

„Bandau jums padėti“, – vienai migrantų grupei per savo vertėją pasakė popiežius.

Po apsilankymo migracijos „karštuoju tašku“ tapusiame Lesbe Pranciškus Atėnuose aukojo mišias maždaug 2 tūkst. tikinčiųjų, ragino gerbti „mažuosius ir kukliuosius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.