D. Peskovas: Rusija nesileis į diskusijas dėl raketų dislokavimo Kaliningrade

Rusija nesileis į diskusijas dėl raketų ir kitos ginkluotės dislokavimo jos anklave prie Baltijos jūros – Kaliningrado srityje, pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai.

D. Peskovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Peskovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2022, 7:09 PM

„Rusija niekada su niekuo nediskutuos dėl kokių nors raketų ir kitos ginkluotės atitraukimo iš Kaliningrado. Todėl, kad Kaliningradas yra Rusijos teritorija“, – interviu JAV transliuotojui CNN pabrėžė jis, skelbia Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

D. Peskovo interviu anglų kalba CNN transliavo sekmadienį.

„Su visa pagarba, mes niekada nesitaikstysime su jokiais reikalavimais, susijusiais su tuo, ką turėtume daryti savo teritorijoje. Jokia šalis su tuo nesitaikstytų“, – sakė Kremliaus atstovas.

Šią savaitę JAV ir jų sąjungininkės NATO surengė derybas su Rusija, mėgindamos išsklaidyti įtampą. Vis dėlto Ženevoje, Briuselyje ir Vienoje vykusios diskusijos apčiuopiamų rezultatų neatnešė.

Vakarai reikalauja, kad Rusija atitrauktų apie 100 tūkst. karių, dabar sutelktų netoli sienos su Ukraina ir tokiu būdu pademonstruotų esantis pasiruošęs geranoriškoms deryboms. Tuo metu rusams kategoriškas Vakarų atsisakymas svarstyti pasiūlymą išsižadėti NATO plėtros planų ir išvesti Aljanso rytiniame sparne dislokuotas pajėgas atrodo kaip klastos įrodymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.