Europos Komisija: Rusija negali naudoti dujų kaip ginklo

Europos Komisija įspėja Rusiją nenaudoti dujų kaip ginklo Ukrainos konflikte.

Europos Komisijos vicepirmininkas Valdis Dombrovskis ir Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Europos Komisijos vicepirmininkas Valdis Dombrovskis ir Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2022, 4:36 PM

Komisijos vicepirmininkas Valdis Dombrovskis šiame kontekste pareiškė rimtų abejonių ir dėl dujotiekio „Nord Stream 2“.

Šis projektas „nesuderinamas su ES energetikos politikos tikslais“, – sakė jis pirmadienio vakarą Kijeve bendroje spaudos konferencijoje su Ukrainos premjeru Denysu Šmyhaliu.

„Nord Stream 2“ dujotiekiu gamtinės dujos, apeinant Ukrainą, turėtų tekėti į Vokietiją. Tiesa, leidimo pradėti vamzdyno eksploataciją dar nėra.

Tai, kad „Rusija naudoja dujas kaip ginklą“, nėra naujiena, sakė V. Dombrovskis. Tačiau nauji energijos projektai esą neturi būti įgyvendinami dujų tranzito per Ukrainą sąskaita. Komisaras atkreipė dėmesį į tai, kad „Nord Stream 2“ sertifikavimo procedūra šiuo metu sustabdyta.

V. Dombrosvkio duomenimis, Europos Komisija, be to, aiškinasi, ar valstybinio Rusijos energetikos koncerno „Gazprom“ veiksmai atitinka rinkos sąlygas. Briuselis kaltina vyriausybę Maskvoje, nepaisant išaugusios gamtinių dujų paklausos, nedidinant tiekiamo kiekio ir taip keliant kainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.