Trinidado pakrančių apsaugai apšaudžius migrantų laivą žuvo kūdikis

Trinidado ir Tobago pakrančių sargybai apšaudžius iš Venesuelos išvykusių migrantų laivą ant vienos motinos rankų žuvo kūdikis, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Pakrančių apsaugos laivas „TTS Scarborough“ šeštadienį apie vidurnaktį bandė sulaikyti laivą, neteisėtai įplaukusį į šalies teritorinius vandenis iš Venesuelos.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Pakrančių apsaugos laivas „TTS Scarborough“ šeštadienį apie vidurnaktį bandė sulaikyti laivą, neteisėtai įplaukusį į šalies teritorinius vandenis iš Venesuelos.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2022, 10:27 AM

Remiantis šios Karibų valstybės tarnybos pareiškimu, pakrančių apsaugos laivas „TTS Scarborough“ šeštadienį apie vidurnaktį bandė sulaikyti laivą, neteisėtai įplaukusį į šalies teritorinius vandenis iš Venesuelos.

Pasieniečiai liepė laivui sustoti, o šiam nepaklusus paleido įspėjamųjų šūvių, sakoma pranešime. Anot pareigūnų, „ši priemonė taip pat nedavė rezultato“.

Nežinomas laivas „tęsė agresyvius manevrus: iš pradžių užmezgė kontaktą su [pasieniečių] laivo valtimi, o paskui pabandė ją taranuoti“.

Remiantis pareiškimu, pakrančių apsaugos pareigūnai pagalvojo, kad jų gyvybei kilo pavojus, todėl ėmė šaudyti į laivo variklius, siekdami juos išjungti.

Anot tarnybos, kai laivas sustojo, jame buvo aptikta neteisėtų migrantų, įskaitant nukentėjusią moterį, laikiusią kūdikį.

„Vėliau sužeistos moters būklė buvo stabilizuota“ ir ji buvo nugabenta į ligoninę, priduriama pareiškime.

„Deja, kūdikis buvo rastas nereaguojantis“, – teigiama dokumente. Pareigūnai pareiškė užuojautą vaiko artimiesiems.

Migrantų laivas išplaukė vėlai šeštadienį iš Venesuelos rytinės Amakūro Deltos valstijos, iš kur kasdien išvyksta maždaug 6–10 tokių laivų, naujienų agentūrai AFP pranešė žmogaus teisių aktyvistas Orlando Moreno.

„To ir baiminomės, nes jie [pareigūnai] šaudo į laivų variklius, kad juos išjungtų. Šiuo atveju protokolas nulėmė nenumatytą situaciją“, – pridūrė O. Moreno, palaikantis ryšius su žuvusio vaiko giminaičiais.

 

Nuo 2018 metų akvatorijoje tarp Trinidado ir Tobago bei Venesuelos – abi šalis teskiria apie 100 km – nuskendo per 100 žmonių.

Šiuo maršrutu kontrabandininkai aktyviai gabena migrantus, mėginančius pabėgti iš krizės ištiktos Venesuelos.

Laivai neretai būna perkrauti, todėl toje vietoje pasitaiko daug nelaimingų atsitikimų.

JT duomenimis, nuo 2015 metų iš 30 mln. gyventojų turinčios Venesuelos pabėgo apie 5 mln. žmonių. 25 tūkst. jų nusprendė pasitraukti į 1,3 mln. gyventojų turintį Trinidadą ir Tobagą, kur užregistruota apie 16 tūkst. atvykusių venesueliečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.