Rusija pradėjo evakuoti savo diplomatus iš Ukrainos

Rusija trečiadienį pradėjo evakuoti iš Ukrainos savo diplomatinius darbuotojus, pranešė šalies ambasada Kijeve.

 Rusijos ambasada.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusijos ambasada.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 3:16 PM

Anksčiau Rusijos užsienio reikalų ministerija informavo evakuosianti iš Ukrainos diplomatus ir jų šeimas – esą dėl gautų grasinimų.

Evakuacija prasidėjo kitą dieną po Rusijos parlamento sprendimo suteikti prezidentui Vladimirui Putinui naudoti šalies karines pajėgas užsienyje.

Paklaustas, ar šis procesas jau buvo pradėtas, ambasados Kijeve atstovas Denisas Golenka naujienų agentūrai AFP telefonu sakė: „Taip. Užsienio reikalų ministerija Maskvoje antradienį paskelbė, kad greitai evakuos diplomatus iš šios šalies.“

Vienas naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas sakė, kad ant ambasados pastato iškelta Rusijos vėliava buvo nuleista.

Kelios Vakarų šalys perkėlė savo ambasadas iš Kijevo į Lvivo miestą Ukrainos vakaruose, netoli sienos su Lenkija. JAV ir jų sąjungininkai jau kelis pastaruosius mėnesius kaltina Rusiją planuojant didelio masto puolimą prieš Ukrainą.

V. Putinas pirmadienį pripažino prorusiškų separatistų įkurtų „liaudies respublikų“ Ukrainos rytinėse Luhansko ir Donecko srityse nepriklausomybę ir pasirašė su jų lyderiais susitarimus, atveriančius kelią Maskvai pasiųsti pajėgas į kaimyninę šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?