Prie Libijos krantų veikiausiai nuskendo apie 70 migrantų

Nuo vasario pabaigos prie Libijos krantų veikiausiai nuskendo apie 70 migrantų, ketvirtadienį pranešė Tarptautinė migracijos organizacija (TMO).

Prie Libijos krantų veikiausiai nuskendo apie 70 migrantų.<br>LaPresse/Scanpix asociatyvi nuotr.
Prie Libijos krantų veikiausiai nuskendo apie 70 migrantų.<br>LaPresse/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2022, 7:43 PM, atnaujinta Mar 17, 2022, 7:47 PM

Jungtinių Tautų organizacijos teigimu, 22 migrantų kūnai buvo rasti apvirtus jų valtims vasario 27 ir kovo 12 dienomis. Dar 47 žmonės laikomi dingusiais.

Pranešama, kad per šį mėnesį netoli Libijos uostamiesčio Tobruko apvirto laivas, kuriuo plaukė 25 migrantai. Bendras Viduržemio jūros centrinėje dalyje žuvusių arba dingusių migrantų skaičius šiais metais išaugo iki 215, teigiama pranešime.

„Esu pasibaisėjęs dėl tebesitęsiančių žūčių Viduržemio jūros centrinėje dalyje ir dėl to, kad nepakanka veiksmų šiai tragedijai įveikti“, – sakė TMO vadovas Libijai Federico Soda.

Jis paragino imtis „konkrečių veiksmų, siekiant, kad būtų prarandama mažiau gyvybių, ... pasitelkti specialią ir iniciatyvią paiešką ir gelbėjimo bei saugaus išlaipinimo mechanizmą“.

„Kiekvienas pranešimas apie dingusį migrantą reiškia sielvartaujančią šeimą, ieškančią atsakymų (į klausimus) apie (dingusius) jos mylimus žmones“, – kalbėjo jis.

Libija yra svarbi tarpinė stotelė daugeliui migrantų, desperatiškai bandančių pasiekti Europą; daugelis jų atvyksta iš Užsachario Afrikos regiono šalių.

Nemažai jų nuskęsta bandydami kirsti Viduržemio jūrą – šis kelias laikomas daugiausiai gyvybių nusinešančiu migracijos koridoriumi pasaulyje.

Remiantis JT pabėgėlių agentūros duomenimis, 2021 metais Italijos krantus pasiekė 123 tūkst. migrantų iš Libijos ir Tuniso – 95 tūkst. daugiau nei 2020-siais.

Pernai bandydami perplaukti Viduržemio jūrą dingo beveik 2 tūkst. migrantų. 2020-siais jų buvo 1 401, skelbia UNHCR.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.