Ukraina nukovė jau penktąjį rusų generolą: buvo atsakingas už situaciją Donbase

Ukrainos gynėjai Černobajevkoje nukovė Rusijos generolą Andrejų Mordvičiovą. Tai jau penktasis okupantų generolas, kurį kare eliminavo Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Ukrainos gynėjai Černobajevkoje nukovė Rusijos generolą Andrejų Mordvičiovą.<br>Twitter nuotr.
Ukrainos gynėjai Černobajevkoje nukovė Rusijos generolą Andrejų Mordvičiovą.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2022, 8:32 AM

Apie tai nacionalinio pranešė Vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Vadimas Denisenko. Taip pat šie duomenys buvo įtraukti į Generalinio štabo kovo 19 d. operatyvinę ryto suvestinę.

„Mes sunaikinome penktąjį generolą Černobajevkoje. Tai generolas leitenantas A.Mordvičiovas, vienos iš Rusijos kariuomenių, kuri buvo atsakinga už padėtį Donbase, vadas. Penktasis generolas per tris savaites! Net Antrojo pasaulinio karo metais, mano požiūriu, nebuvo tokių atvejų, kad SSRS per tris savaites netektų penkių generolų“, – sakė V.Denisenko.

Kaip rašo „UNIAN“, Ukrainos ginkluotosios pajėgos šeštą kartą sunaikino rusų karių pozicijas Černobajevkos aerodrome netoli Chersono.

Černobajevka

Pirmą kartą tame pačiame aerodrome rusų pozicijos buvo sumuštos vasario 27 d. Po sėkmingo ukrainiečių smūgio „Bayraktar“ dronais Rusijos pajėgos toje pačioje vietoje dislokavo naujus sraigtasparnius.

Kovo 7 d. ukrainiečiai ten vėl sunaikino apie 30 sraigtasparnių.

Kovo 16 d. tapo žinoma apie dar septynių Rusijos kariuomenės kovinių sraigtasparnių sunaikinimą. Visi toje pačioje vietoje, Černobajevkoje.

Penktą kartą, kovo 18 d., Ukrainos kariškiai sunaikino Rusijos Federacijos Pietų karinės apygardos 8-osios jungtinės kariuomenės vadavietę kartu su kariuomenės vadu Černobajevkoje, taip pat sunaikino ir apgadino orlaivius ir sraigtasparnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.