Ukrainoje žuvo garsus dokumentinių filmų kūrėjas ir fotografas Maksimas Levinas

Kare Ukrainoje žuvo garsus dokumentinių filmų kūrėjas ir fotografas Maksimas Levinas, praneša dienraštis „NY News“.

 M. Levinas.<br>„Twitter“ nuotr.
 M. Levinas.<br>„Twitter“ nuotr.
 M. Levinas.<br>„Twitter“ nuotr.
 M. Levinas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 2, 2022, 2:28 PM, atnaujinta Apr 2, 2022, 2:39 PM

Nurodoma, kad kovo 13 d. žinomas fotografas dingo be žinios. Po beveik 3 savaičių paieškų žurnalisto kūnas buvo rastas netoli Huta Mežihirskos kaimo Kijevo srityje.

Nevyriausybinis Masinio informavimo institutas citavo preliminarią prokuratūros išvadą, kad žurnalistas buvo nužudytas Rusijos pajėgų „dviem šūviais“.

M.Levinas paliko keturis nepilnamečius sūnus ir žmoną.

Lydėjo kareivis

M.Levinas, lydimas kareivio ir kito fotografo Aleksejaus Černyševo, kovo 13 dieną nuvyko į Kijevo apylinkes dokumentuoti Rusijos agresijos padarinių. Jie paliko automobilį ir pėsčiomis nuėjo link artimiausio kaimo. Nuo to laiko ryšys su abiem vyrais nutrūko.

Vėliau tapo žinoma, kad toje vietoje, kur Maksas ketino dirbti, prasidėjo mūšis.

Jo kolega, Aleksejus Černyševas, iki šiol laikomas dingusiu.

Gimė Ukrainoje

M.Levinas gimė 1981 m. liepos 7 d. Kijevo srityje. Nuo 15 metų jis svajojo tapti fotografu. Baigęs mokyklą, Kijevo politechnikos institute įgijo kompiuterių sistemų inžinieriaus išsilavinimą ir dirbo fotožurnalistu.

Per karjerą jis dirbo fotožurnalistu, dokumentinių filmų fotografu ir operatoriumi daugelyje Ukrainos ir tarptautinių leidinių.

Maksimas bendradarbiavo su tokiais dienraščiais kaip „Reuters“, BBC, „TRT World“, „Associated Press“, „Hromadske“. Jo nuotraukas naudojo „Wall Street Journal“, „TIME“, „Breaking news Poland“, „World news“, „The Moscow Time“, „Korrespondent.net“, „Radio Liberty“.

Dauguma M.Levino dokumentinių projektų yra susiję su karu Ukrainoje.

„Kiekvienas Ukrainos fotografas svajoja padaryti nuotrauką, kuri sustabdytų karą“, – aiškino žurnalistas.

Kartu su kolega Markijanu Lyseiko 2014 metais Levinas įkūrė kariuomenei skirtą projektą „AFTER ILOVAISK“, siekdamas išsaugoti ir permąstyti 2014 metų rugpjūčio įvykių reikšmę kariškiams, jų šeimoms ir apskritai Ukrainos piliečiams.

2014 metais per vyriausybės pajėgų kautynes su prorusiškais separatistais Rytų Ukrainoje jis sugebėjo ištrūkti iš vieno apsupto miesto, kur žuvo šimtai ukrainiečių karių.

Be žurnalistinio darbo, jis sukūrė dešimtis foto ir vaizdo projektų humanitarinėms organizacijoms, tokioms kaip Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), Jungtinės Tautos, UNICEF, ESBO.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.