Rusija išsiunčia 18 ES misijos darbuotojų ES pasmerkė sprendimą

Maskva penktadienį pranešė, kad Europos Sąjungos atstovybės Rusijoje 18 darbuotojų buvo paskelbti nepageidaujamais asmenimis ir privalo palikti šalį.

Maskva.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Maskva.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2022, 6:41 PM, atnaujinta Apr 15, 2022, 7:28 PM

„ES delegacijos prie Rusijos 18 darbuotojų buvo paskelbti personae non gratae ir turės artimiausiu metu palikti Rusijos Federacijos teritoriją“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Tokios priemonės Maskva ėmėsi po to, kai balandžio 5 dieną 19 Rusijos diplomatų buvo nurodyta išvykti iš ES.

URM pranešė, kad iškvietė Bendrijos ambasadorių Rusijoje Markusą Edererį ir informavo jį apie atsakomąsias priemones.

Remiantis ministerijos pareiškimu, blokui tenka atsakomybė už „dvišalio dialogo ir bendradarbiavimo architektūros“, sukurtos per daugelį dešimtmečių, „nuoseklų griovimą“.

Vakarų valstybės išsiuntė dešimtis Rusijos diplomatų, augant pasipiktinimui dėl Maskvos karinės kampanijos provakarietiškoje Ukrainoje. Rusija pareiškė reaguosianti į visus tokius išsiuntimus.

ES atsakas

Europos Sąjunga penktadienį pasmerkė ir pavadino „nepagrįstu“ Rusijos sprendimą išsiųsti 18 jos diplomatų po to, kai blokas išsiuntė kai kuriuos Maskvos atstovus už šnipinėjimą.

„Europos Sąjunga smerkia nepagrįstą Rusijos Federacijos sprendimą išsiųsti 18 Europos Sąjungos delegacijos Rusijos Federacijoje narių“, – sakoma ES diplomatijos tarnybos pareiškime.

„Rusijos valdžios institucijų penktadienio sprendimui nėra jokio pagrindo, išskyrus tai, kad šis žingsnis yra grynai atsakomasis. Rusijos pasirinktas kelias dar labiau pagilins jos tarptautinę izoliaciją“, – sakoma pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.