Pekine griežtinant COVID-19 kontrolę uždaryta dešimtys metro stočių

Kinijos sostinėje trečiadienį buvo uždaryta dešimtys metro stočių, nes daugiau nei 21 mln. gyventojų turinčiame mieste dėl COVID-19 imta pamažu riboti judėjimą.

Koronavirusas Kinijoje, Pekine.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Koronavirusas Kinijoje, Pekine.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2022, 9:58 AM

Antroji pagal dydį pasaulio ekonomika kovoja su didžiausiu koronaviruso protrūkiu nuo pat pandemijos pradžios, o daugiausia atvejų nustatyta ekonomikai svarbiame Šanchajuje, kurio gyventojai jau daugiau kaip mėnesį sėdi namuose.

Chaoso ir pykčio scenos dėl ten vykstančio uždarymo sukėlė nerimą Pekino gyventojams, kurie baiminasi, kad jų miestas uždaromas paslapčiomis, nors kasdien užregistruojama vos kelios dešimtys atvejų.

Trečiadienį Kinijos sostinėje užregistruotas tik 51 užsikrėtimo COVID-19 atvejis, įskaitant besimptomius, o Šanchajuje užregistruota beveik 5 000 atvejų, t. y. yra mažėjimo tendencija, o mieste švelninami kai kurie apribojimai.

Gyvenamieji namai, kuriuose buvo užfiksuoti užsikrėtimai, jau uždaryti, daugelyje turistinių objektų sugriežtintos taisyklės įprastai aktyvių gegužės švenčių metu, uždrausta valgyti restoranuose, o Pekino gyventojai pradėjo kaupti atsargas, nes nerimauja, kad jiems staiga gali būti nurodyta likti namuose.

Siekiant sustabdyti viruso plitimą, šią savaitę iki sekmadienio laikinai uždarytas Kinijos pasaulinės prekybos centras, kuriame yra biurų ir prekybos vietų.

Pekino metro trečiadienį paskelbė uždarantis maždaug 45 stotis – apie 14 proc. tinklo. Daugelis jų – šalia uždarytų teritorijų, sakoma pranešime „WeChat“.

Be Pekino, centrinės Kinijos mieste Džengdžou taip pat sustiprinta kovos su COVID-19 kontrolė, o pagrindinės miesto dalies gyventojai turi likti savo gyvenamosios vietos teritorijoje – jei jiems netaikomos griežtesnės karantino priemonės.

Šanchajuje, kur kelias savaites užsitęsęs uždarymas sukėlė visuotinį nepasitenkinimą dėl valstybės negebėjimo tvarkytis ir pernelyg pedantiškos biurokratijos, sunkiai sekėsi aprūpinti uždarytus asmenis šviežiomis daržovėmis ir kitais būtiniausiais produktais, o pacientai pranešė, kad jiems sunku gauti medicininę pagalbą, nesusijusią su COVID-19.

Šanchajuje mirė šimtai žmonių, daugiausia – neskiepytų pagyvenusių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.