Meksikoje nužudytas žurnalistas – devintas šiais metais

Meksikos šiaurės vakaruose esančioje Sinaloa valstijoje buvo nužudytas žurnalistas, ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė valstijos generalinė prokurorė Sara Quinonez.

Luis Enrique Ramirez.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Luis Enrique Ramirez.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2022, 7:56 AM

Tai jau devintas žurnalisto nužudymas Meksikoje šiais metais, ypač tragiškais šalies žiniasklaidos bendruomenei, nurodo organizacija „Reporteriai be sienų“ (RSF).

59 metų Luiso Enrique Ramirezo lavonas buvo rastas viename žvyrkelyje valstijos sostinės Kuljakano pakraštyje, kitą dieną po to, kai žurnalistas dingo.

Sinaloa yra liūdnai pagarsėjusio narkotikų barono Joaquino Guzmano, pravarde „El Chapo“ („Neūžauga“), kartelio bastionas ir viena iš labiausiai su narkotikais susijusio smurto apimtų Meksikos valstijų.

L. E. Ramirezas buvo vietos laikraščio „El Debate“ skiltininkas ir naujienų svetainės „Fuentes Fidedignas“ įkūrėjas. Anksčiau jis dirbo nacionaliniams laikraščiams „El Financiero“, „El Nacional“ ir „La Jornada“.

Savo skiltyje jis nagrinėdavo regiono politikų veiksmus. Paskutiniame savo straipsnyje jis rašė, kad vienas vyras, kurio vardo jis nenurodė, įžeidė jį restorane.

„Tai tikrai buvo žmogžudystė“, – sakė RSF atstovė Balbina Flores. Pasak jos, lavonas buvo susuktas į polietileno plėvelę.

Žiniasklaidos laisvės grupė „Article 19“ paragino valdžią užtikrinti „greitą, nešališką ir kruopštų“ L. E. Ramirezo nužudymo tyrimą.

2015 metais L. E. Ramirezas sakė jaučiantis realią grėsmę, kad gali būti nužudytas, ir paminėjo ankstesnį vieno kolegos nužudymą.

Meksikos žiniasklaidos bendruomenei šie metai gali tapti vienais kruviniausių ir teisių gynimo grupės ragina valdžią padaryti galą nebaudžiamumo kultūrai.

Nuo 2000-ųjų Meksikoje nužudyta daugiau kaip 150 žurnalistų, bet tik nedidelė dalis šių žmogžudysčių buvo ištirtos. Šalis yra tarp pavojingiausių žiniasklaidai.

Aukomis dažnai tampa vietos žiniasklaidos priemonių reporteriai narkotikų kartelių smurto apimtose valstijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.