V. Zelenskis: Donbasas – visiškai sunaikintas, ten tikras pragaras

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis situaciją Donbase pavadino pragaru. Kariuomenė toliau mėgina išlaisvinti Charkivo regioną, sakė jis savo vaizdo kreipimesi ketvirtadienio vakarą.

Volodymyras Zelenskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Volodymyras Zelenskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2022, 7:31 AM, atnaujinta May 20, 2022, 8:22 AM

„Tačiau Donbase okupantai bando didinti spaudimą. Tai pragaras, neperdedu“, – kalbėjo V. Zelenskis. – Donbasas visiškai sugriautas – visa tai Rusijai neturi ir negali turėti jokio karinio paaiškinimo.“

Mūšiai tarp Rusijos ir Ukrainos pajėgų tęsiasi pirmiausiai Donbase Ukrainos rytuose. Ukrainiečių pajėgų vadovybė ketvirtadienį pranešė atrėmusi 14 priešiškų atakų. Šių duomenų nepriklausomai patikrinti nėra galimybės. Kad mūšiai yra nuožmūs, rodo vėl didelis civilių aukų skaičius. Vien tik Donecsko srityje, institucijų duomenimis, žuvo penki žmonės.

V. Zelenskis taip pat sakė, kad Rusijos karas kiekvieną mėnesį reiškia apie 5 mlrd. dolerių (4,8 mlrd. eurų) skylę biudžete.

„Kad kare galėtume kovoti dėl laisvės, mums reikia greitos ir pakankamos finansinės paramos“, – pažymėjo prezidentas. – Užsienio partneriai neturėtų pagalbos traktuoti kaip išlaidų ar dovanos. Tai indėlis į jų pačių saugumą“, – sakė V. Zelenskis. Ukraina esą saugo kitas šalis nuo karo. Kartu reikia pasirūpinti, kad Rusijos agresija nebūtų sėkminga.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.