Senas V. Putino gerbėjas O. Stone'as: V. Putinas anksčiau kovojo su vėžiu ir pasveiko

Prorusiškomis pažiūromis pasižymintis kino kūrėjas Oliveris Stone'as tvirtino, kad Vladimiras Putinas anksčiau kovojo su vėžiu ir pasveiko, spėliojant apie Rusijos prezidento sveikatą nuo tada, kai jis įsakė įsiveržti į Ukrainą.

V. Putinas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2022, 5:48 PM

O.Stone teiginiai pasirodė vykstant nuolatinėms spekuliacijoms dėl V.Putino sveikatos, besitęsiant Rusijos karui Ukrainoje.

Oskaro laureatas, režisierius, ne kartą ėmęs interviu iš V. Putino, laidos „Lex Fridman Podcast“ metu, sakė: „Atminkite, kad Putinas sirgo vėžiu ir, manau, kad jis jį „išsilaižė“. Tačiau jis taip pat buvo izoliuotas dėl COVID-19“

Aiškindamas, kodėl V.Putinas galėjo neteisingai įvertinti invaziją į Ukrainą, O.Stone'as spėliojo, kad „galbūt jis prarado ryšį – kontaktą – su žmonėmis“.

Jis pripažino, kad nebuvo aišku, ar prezidentas gaudavo teisingą žvalgybinę informaciją, ir pridūrė: „Galima manyti, kad jis galbūt nebuvo gerai informuotas apie tai, kiek bendradarbiavimo jis sulauks iš [etninių rusų] Ukrainoje“.

Pasak kino kūrėjo, tai vienas iš veiksnių kodėl jis neteisingai įvertino situaciją.

„Taip pat galėjo būti, kad jo „izoliavimasis nuo įprastos veiklos“ ir nebendravimas su žmonėmis „akis į akį“ dėl susirūpinimo sveikata dėl COVID-19 galėjo lemti klaidas“, – spėliojo O.Stone'as.

Amerikiečių režisierius O. Stone'as, kuriam priskiriami filmai „JFK“, „Žmogus su randu“ ir „Būrys“, anksčiau apie V.Putiną sakė: „Praėjo treji metai nuo tada, kai mačiau jį paskutinį kartą, bet žmogus, kurį pažinojau, neturėjo nieko bendra su bepročiu, neatsakingu ir žudiku, kurį šiandien pristato žiniasklaida, lygindama jį su Hitleriu ir Stalinu. V.Putinas, kurį pažinojau, buvo racionalus, ramus, visada veikiantis Rusijos žmonių labui, tikras Rusijos sūnus, patriotas, o tai nereiškia, kad nacionalistas“.

Verta paminėti, nors O.Stone'as nesusitiko su V.Putinu jau 3 metus, jį ir Rusijos prezidentą sieja ilgalaikiai santykiai, praeityje abu vyrai yra gyrę vienas kitą. Prieš penkerius metus, komentuodamas tuo metu ką tik pasirodžiusį O.Stone'o dokumentinį filmą „Putino interviu“, Rusijos prezidentas pavadino jį „nepaprastu ir labai giliu žmogumi, labai subalansuotu ir patogiu pašnekovu.“

Kremlius nuo karo pradžios viešai nekomentavo V. Putino sveikatos būklės. Kovo mėnesį netgi buvo išsiųsta atmintinė, kurioje buvo raginama išsklaidyti gandus apie prezidento sveikatą, kaip teigė „Bellingcat“ tyrėjas Christas Grozevas.

Tuo tarpu buvęs Didžiosios Britanijos žvalgybos pareigūnas Christopher Steele, dirbęs Rusijoje, neseniai teigė, kad V. Putinas pasitraukdavo iš susitikimų, kad galėtų gydytis.

„Saugumo tarybos posėdžiai, kurie, kaip rodoma, neva trunka visą valandą, iš tikrųjų yra suskaidyti į kelias dalis, – interviu LBC radijui sakė C.Steele. – [V. Putinas] išeina į lauką ir tarp posėdžių jam suteikiama tam tikra medicininė pagalba.“

C.Steel pridūrė, kad V.Putiną „nuolat lydi gydytojų komanda“. Jis nepaaiškino, kuo grindžia savo spėjimus, tačiau teigė, kad „tai tikrai daro labai rimtą poveikį dabartiniam Rusijos valdymui.“

Tuo tarpu Ukrainos karinės žvalgybos vadovas generolas majoras Kyrylas Budanovas anksčiau šį mėnesį taip pat minėjo, kad V. Putinas „stipriai serga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.