V. Zelenskis: Ukraina de facto jau yra ES narė

Ukraina, pasak prezidento Volodymyro Zelenskio, jau dabar laiko save ES dalimi. „Ukraina de facto jau yra ES narė, – sakė jis ketvirtadienį vaizdo ryšiu kreipdamasis į Liuksemburgo parlamentą. – Manau, kad Ukraina jau savo veiksmais parodo, kad atitinka europietiškus kriterijus“.

V. Zelenskis.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2022, 1:24 PM

V. Zelenskis teigė esąs įsitikinęs, jog Liuksemburgas sieks, kad Ukraina birželį gautų oficialų ES kandidatės statusą ir „pagreitinta tvarka taptų ES nare“. „Europos laukia didelis išbandymas. Ar Europa gebės apginti savo vertybes?“ – klausė Ukrainos prezidentas.

Neįvardydamas Rusijos prezidento Vladimiro Putino, jis teigė: „Negalima leisti vienam žmogui sunaikinti Europos vertybes. Jei mums drauge nepavyks sustabdyti šio žmogaus, tai bus tamsios valandos. Tamsios valandos, kurias jau išgyvenome Antrajame pasauliniame kare“.

V. Zelenskis reikalavo tolesnių ES sankcijų Rusijai ir „daugiau ginklų, modernių ginklų“. Rusijos invazija į Ukrainą yra „neįtikėtino masto katastrofa, kuri primena mums Antrąjį pasaulinį karą, kai nacių grėsmė slėgė visą Europą“, – sakė prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.