Šiaurės Korėja perspėta dėl planuojamo branduolinio bandymo

JAV ir Pietų Korėja pažadėjo reaguoti į planuojamą Šiaurės Korėjos branduolinį bandymą.

​JAV ir Pietų Korėja pažadėjo reaguoti į planuojamą Šiaurės Korėjos branduolinį bandymą.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
​JAV ir Pietų Korėja pažadėjo reaguoti į planuojamą Šiaurės Korėjos branduolinį bandymą.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-14 09:51

„Bet kokios Šiaurės Korėjos provokacijos, įskaitant branduolinį bandymą, sulauks vieningo ir griežto mūsų aljanso ir tarptautinės bendruomenės atsako“, – Vašingtone po susitikimo su JAV valstybės sekretoriumi Antony'iu Blinkenu žurnalistams teigė Pietų Korėjos užsienio reikalų ministras Park Jinas.

Vašingtonas ir Seulas pastaruoju metu vis perspėja, kad Pchenjanas bet kuriuo metu gali atlikti pirmąjį nuo 2017 m. branduolinį bandymą. Šiaurės Korėja nuo šių metų pradžios jau yra atlikusi 18 raketų bandymų.

A. Blinkenas savo ruožtu nurodė, kad JAV ir Pietų Korėja koordinuoja savo atsaką į Pchenjano „neteisėtas branduolinių ginklų ir balistinių raketų programas“, o šalyje padažnėję bandymai „paaštrino įtampą Indijos ir Ramiojo vandenyno bei kituose regionuose“. Tačiau JAV valstybės sekretorius pabrėžė, kad Vašingtonas nėra priešiškai nusiteikęs Šiaurės Korėjos atžvilgiu ir yra įsipareigojęs „siekti diplomatinių sprendimų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.