Baltarusija atšaukė savo ambasadorių JK dėl neva priešiškos Londono politikos

Penktadienį Baltarusija atšaukė savo ambasadorių Jungtinėje Karalystėje (JK), reaguodama į tariamai „priešiškus ir nedraugiškus“ Londono veiksmus, praneša agentūra „Reuters“.

A. Lukašenka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2022, 3:01 PM

Remiantis Užsienio reikalų ministerijos Minske pranešimu, JK vykdo politiką, kurios tikslas – „pridaryti kuo daugiau žalos Baltarusijos fiziniams ir juridiniams asmenims“. Ministerija konkrečiai įvardijo Londono sankcijas Baltarusijos bendrovėms, įskaitant nacionalines oro linijas „Belavia“, ir apribojimus Baltarusijos valstybinei žiniasklaidai.

Ministerija taip pat užsimojo kritikuoti JK vyriausybėje kilusį „politinį teatrą“ ir paragino britų politikus dirbti ne tam, kad pakeltų savo reitingus, o JK žmonių naudai.

Vakarų ir Baltarusijos santykiai pasiekė itin žemą tašką, kai pastarosios šalies autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka pradėjo susidorojimą su opozicija po 2020 m. prezidento rinkimų. Baltarusija taip pat leidžia Rusijai naudotis savo teritorija vykdant Ukrainos puolimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.