Meksikoje įgriuvus kasyklai gelbėtojai bando išvaduoti įstrigusius darbininkus

Meksikos šiaurėje trečiadienį gelbėtojai bandė išvaduoti apie dešimt anglių kasykloje įstrigusių darbininkų, o dar trys kalnakasiai buvo rasti gyvi, pranešė pareigūnai.

Meksikoje įgriuvus kasyklai gelbėtojai bando išvaduoti įstrigusius darbininkus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Meksikoje įgriuvus kasyklai gelbėtojai bando išvaduoti įstrigusius darbininkus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2022, 12:16 PM

Prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras pranešė, kad į nelaimės vietą Koahuilos valstijoje buvo nusiųsti kariškiai ir gelbėtojai su dresuotais šunimis.

„Koahuilos valstijos Sabinaso savivaldybėje įgriuvus kasyklai buvo užtvindytas tunelis“ ir liko įkalinti darbininkai, parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

„Tikimės juos rasti nenukentėjusius“, – pridūrė M. L. Obradoras.

Prezidentas nurodė, kad dingo devyni kalnakasiai, tačiau vėliau Saugumo ministerija pranešė, kad trys darbininkai buvo išgelbėti ir nugabenti į ligoninę, o dar dešimt, kaip manoma, tebėra šachtoje.

„Darbas nesustos, kol jie nebus surasti“, – sakoma ministerijos pranešime.

„Meksikos vyriausybė užtikrina visus reikalingus išteklius paieškos ir gelbėjimo operacijoms vykdyti“, – priduriama jame.

Prie kasyklos susirinkę nerimaujantys darbininkų artimieji laukė naujienų. Kai kurie jų verkė ir guodė vieni kitus. Viena moteris raudodama pasakojo, kad kasykloje dirbo du jos sūnūs, tačiau vienam jų įvykus nelaimei pavyko išsigelbėti.

Koahuilos valstijos vyriausybė pranešė, kad kalnakasiai vykdydami kasimo darbus atvėrė šalimais buvusią ertmę, pilną vandens, todėl šachta įgriuvo ir buvo užlieta.

„Šachta pradėjo veikti šių metų sausį ir iki šiol nebuvo gauta jokių pranešimų apie kokias nors anomalijas“, – nurodė valstijos vyriausybė.

Koahuiloje, pagrindiniame šalies anglies gavybos regione, per pastaruosius metus įvyko virtinė gyvybių pareikalavusių kasybos incidentų.

Daugiausiai gyvybių – 65 – pareikalavo 2006-aisiais kasykloje „Pasta de Conchos“ Nueva Rositoje driokstelėjęs sprogimas.

Pernai Koahuilos valstijoje įgriuvus kasyklai žuvo septyni kalnakasiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.