Tuniso pasieniečiai sulaikė ar išgelbėjo daugiau nei 650 į Europą vykusių migrantų

Tuniso valdžia pirmadienį pranešė, kad savaitgalį sulaikė arba išgelbėjo daugiau kaip 650 migrantų, bandžiusių jūra pasiekti Europą, įskaitant didelę šeimą iš šios ekonomikos krizės ištiktos Šiaurės Afrikos šalies.

Tunisas ir Libija yra pagrindinės išvykimo vietos migrantams, besiryžtantiems leistis į pavojingą kelionę iš Šiaurės Afrikos per jūrą į Europą, ypač į Italiją.<br>AP/Scanpix nuotr.
Tunisas ir Libija yra pagrindinės išvykimo vietos migrantams, besiryžtantiems leistis į pavojingą kelionę iš Šiaurės Afrikos per jūrą į Europą, ypač į Italiją.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2022, 10:46 PM

Tunisas ir Libija yra pagrindinės išvykimo vietos migrantams, besiryžtantiems leistis į pavojingą kelionę iš Šiaurės Afrikos per jūrą į Europą, ypač į Italiją.

Pavasarį ir vasarą bandymų kirsti jūrą padaugėja.

Italijos Lampedūzos sala yra vos už 140 km nuo Tuniso rytinės pakrantės.

Iš viso nuo penktadienio iki pirmadienio per 46 atskirus incidentus buvo išgelbėti 657 žmonės arba jiems buvo sutrukdyta kirsti sieną, pranešė jūrų pajėgų ir kariuomenės pareigūnai.

Sekmadienio vakarą pakrančių sargyba užkirto kelią 10 bandymų kirsti sienas ir į krantą Italijoje išlaipino 156 potencialius atvykėlius, pirmadienį pranešė Nacionalinė gvardija.

Du trečdaliai šių žmonių atvyko iš Užsachario Afrikos, o likusieji yra tunisiečiai.

Gynybos ministerijos atstovas Mohamedas Zekri naujienų agentūrai AFP sakė, kad 42 egiptiečiai, išplaukę iš kaimyninės Libijos, buvo išgelbėti sekmadienį prie Kerkenos salų centrinėje Tuniso dalyje, nuskendus jų laivui.

Po panašaus incidento tame pačiame rajone praėjusį savaitgalį buvo baimintasi, kad nuskendo 10 tunisiečių migrantų, o 20 žmonių pavyko išgelbėti.

Tuniso valdžia taip pat nurodė, kad penktadienį vakare 15 vienos šeimos narių iš šalies centrinės Chamameto provincijos, įskaitant penkias moteris ir keturis mažus vaikus, nebuvo leista išplaukti į jūrą. Už valtį, du variklius ir gelbėjimosi liemenes jie sumokėjo apie 50 tūkst. dinarų (15,7 tūkst. eurų), radijui „Mosaique FM“ pranešė šaltinis saugumo tarnybose.

Penktadienį Nacionalinė gvardija taip pat pranešė, kad per 23 bandymus perplaukti jūrą iš įvairių vietų Tuniso pakrantėje buvo sulaikyti 225 migrantai.

Tunisą šiuo metu krečia politinė ir ekonominė krizės, o Libijoje nuo 2011 metų tvyro chaosas, per kurį sukarintos grupuotės ėmėsi prekybos žmonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.