Populiariausia Suomijos partija siūlo dislokuoti šalyje NATO bazę

Opozicinė Nacionalinės koalicijos partija, kuri tebėra populiariausia Suomijos politinė jėga, siūlo stiprinti šalies saugumą dislokuojant jos teritorijoje NATO nuolatines pajėgas ir karinę bazę, praneša portalas „Yle“.

NATO vėliava.<br>123rf nuotr.
NATO vėliava.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2022, 11:18 PM

„Mes turime tapti centriniu žaidėju NATO žemėlapyje. Ar mums pakaks tautos valios, kad Suomijoje būtų dislokuota Aljanso bazė ir nuolatinės pajėgos?“ – klausė auditorijos Nacionalinės koalicijos partijos frakcijos vadovas Kai`us Mykkänenas per partijai atstovaujančių parlamentarų vasaros susirinkimą Lapenrantoje.

Pasak politiko, NATO pajėgos treniruojasi Suomijoje nuo šalies stojimo į Aljansą paraiškos įteikimo, o tai sustiprino jos saugumą. K. Mykkänenas taip pat pasiūlė įkurti Suomijoje NATO vadavietę arba Aljanso Arktikos centrą.

„Rusijos reikalavimai neplėsti Aljanso neturi trukdyti stiprinti Suomijos saugumo“, – pabrėžė parlamentaras.

Jis pridūrė, kad Nacionalinės koalicijos partija taip pat pritaria Suomijos gynybos išlaidų didinimui ir pasiūlymui šaukti į karinę tarnybą moteris.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.