A. Lukašenka Nepriklausomybės dienos proga palinkėjo ukrainiečiams „taikaus dangaus“

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka trečiadienį pasveikino Ukrainą su Nepriklausomybės diena ir pareiškė, kad „šiandieniniai prieštaravimai“ neturėtų sugriauti ilgalaikių kaimyninių ryšių tarp šalių. Jis palinkėjo ukrainiečiams „taikaus dangaus, tolerancijos, drąsos, stiprybės ir sėkmės atkuriant orų gyvenimą“, sakoma oficialiame pranešime.

A. Lukašenka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2022, 9:42 AM, atnaujinta Aug 24, 2022, 2:39 PM

Trečiadienį taip pat sukako šeši mėnesiai nuo Maskvos pajėgų invazijos į Ukrainą pradžios. Ją Rusija pradėjo keliomis kryptimis, taip pat per Baltarusijos teritoriją.

„Esu įsitikinęs, kad šiandieniniai prieštaravimai nesugebės sugriauti šimtmečius gyvuojančių geros kaimynystės nuoširdžių ryšių tarp mūsų šalių tautų pagrindų“, – sakoma A. Lukašenkos spaudos tarnybos išplatintame pareiškime.

Baltarusija ir toliau pasisakys už harmonijos išsaugojimą, draugiškų, abipusiai pagarbių kontaktų plėtrą visais lygmenimis“, – priduriama pranešime.

Baltarusija yra finansiškai priklausoma nuo savo artimos sąjungininkės Rusijos.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas palaikė A. Lukašenką, kai šis susidūrė su tarptautine kritika ir Vakarų sankcijomis dėl 2020 metų protestų prieš jo perrinkimą šeštajai kadencijai malšinimo.

Vakarų šalys šiemet Baltarusijai paskelbė naujų sankcijų dėl jos vaidmens vasario 24 dieną Rusijos pajėgų pradėtame puolime Ukrainoje.

Likus keliems mėnesiams iki Maskvos pajėgų įsiveržimo į Ukrainą A. Lukašenka įsileido Rusijos karius neva dalyvauti bendrose karinėse pratybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.