Dėl Rusijos nesėkmių kare – pokyčiai struktūroje: Kremliaus pajėgų Vakarų grupės vadovybė vėl nušalinta

Po triuškinančių rusų pralaimėjimų ir Ukrainos pajėgų kontrpuolimo dar kartą pasikeitė Rusijos ginkluotųjų pajėgų Vakarų  grupuotės vadovybė, pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba.

Generolas leitenantas Aleksandras Lapinas (centre) paskirtas vadovauti Vakarų Rusijos ginkluotųjų pajėgų grupuotei.<br>„Telegram“ nuotr.
Generolas leitenantas Aleksandras Lapinas (centre) paskirtas vadovauti Vakarų Rusijos ginkluotųjų pajėgų grupuotei.<br>„Telegram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-12 10:00, atnaujinta 2022-10-26 15:16

Žvalgybos pranešime nurodoma, kad siekiant atkurti grupės „vadovavimo stabilumą“, jai vadovaus karinės grupės „centras“ vadas generolas leitenantas Aleksandras Lapinas kartu su savo štabu.

Šiuo metu karinės grupės „Centras“ operatyvinis štabas iš Luhansko persikėlė į Vakarų grupės vadavietę, kurios dabartinė vieta nežinoma. Prieš Ukrainos pajėgų kontrpuolimą Rusijos pajėgų Vakarų grupės vadavietė buvo dislokuota Charkovo srities teritorijoje.

Tuo tarpu svarstomas sprendimas dėl generolo leitenanto Romano Berdnikovo tolesnės tarnybos. Rugpjūčio 26 d. jis buvo paskirtas Vakarų karinės apygardos kariuomenės vadu ir pakeitė generolą leitenantą Andrejų Syčevojų, kuris šias pareigas ėjo tik tris savaites.

Anksčiau JAV karo studijų institutas (ISW) skelbė, kad Rusijos pralaimėjimas Charkovo srities mūšyje tik sustiprins visuomenės kritiką S.Šoigu ir Rusijos gynybos ministerijos atžvilgiu, o tai galimai lems personalo pokyčius.

Taip pat Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas pareiškė, kad jei šiandien ar rytoj Rusijos „specialiojoje karinėje operacijoje“ neįvyks jokių pokyčių, jis susisieks su Kremliumi ir „paaiškins padėtį vietoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.