JAV ambasada Rusijoje ragina piliečius „nedelsiant išvykti iš šalies“

Jungtinės Valstijos dėl Rusijoje vykstančios mobilizacijos dar kartą paragino savo piliečius palikti šalį. JAV ambasada Maskvoje trečiadienį įspėjo, kad Rusija dvigubą – JAV ir Rusijos pilietybę – turintiems asmenims gali neleisti išvykti, jie esą gali būti pašaukti į karinę tarnybą.

JAV ambasada Rusijoje ragina piliečius „nedelsiant išvykti iš šalies.<br>krutenyuk/123RF.COM
JAV ambasada Rusijoje ragina piliečius „nedelsiant išvykti iš šalies.<br>krutenyuk/123RF.COM
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2022, 4:27 PM

„JAV piliečiai neturėtų vykti į Rusiją, o tie, kurie gyvena Rusijoje ar čia keliauja, turėtų nedelsiant palikti Rusiją“, – sakoma pranešime.

Ambasada atkreipė dėmesį į tai, kad išvykimo galimybės lėktuvu šiuo metu „labai ribotos“, tačiau sausumos keliai automobiliais ir autobusais vis dar atviri.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas prieš savaitę paskelbė dalinę mobilizaciją. Nuo tada daugelyje šalies vietų tvyro panika, nes vyrai šaukiami kariauti prieš Ukrainą.

Dešimtys tūkstančių rusų jau pabėgo į užsienį arba dar ketina tai padaryti – todėl daugelis skrydžių bilietų išpirkti arba jie yra labai brangūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.