Gruzija griežtai pasmerkė A. Lukašenkos vizitą į Rusijos okupuotą Abchaziją

Gruzijos prezidentė ir premjeras griežtai pasmerkė Baltarusijos diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos vizitą į Rusijos okupuotą Abchaziją.

Gruzija pasmerkė Baltarusijos diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos vizitą į Rusijos okupuotą Abchaziją.<br>AP/Scanpix nuotr.
Gruzija pasmerkė Baltarusijos diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos vizitą į Rusijos okupuotą Abchaziją.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-29 08:07

Kaip praneša portalas „eurointegration.com“, politikai atitinkamus savo pareiškimus paskelbė tviteryje.

„Griežtai smerkiu A. Lukašenkos „vizitą“ į Rusijos okupuotą Abchaziją ir jo susitikimus su Rusijos okupaciniu režimu. Šis žingsnis pažeidžia Gruzijos įstatymą dėl okupuotų teritorijų ir prieštarauja tarptautinei teisei, taip pat dvišalių santykių principams“, – pabrėžė ministras pirmininkas Iraklis Garibašvilis.

Gruzijos prezidentė Salomė Zurabišvili taip pat griežtai pasmerkė A. Lukašenkos vizitą.

„Tai neleistinas Gruzijos įstatymo dėl okupuotų teritorijų, tarptautinės teisės ir mūsų dvišalių santykių principų pažeidimas“, – pareiškė ji.

Trečiadienį A. Lukašenka pirmą kartą su oficialiu vizitu apsilankė Abchazijoje – Rusijos kariuomenės okupuotoje Gruzijos teritorijoje, kur susitiko su vadinamuoju Abchazijos prezidentu Aslanu Bžanija.

2015 metais A. Lukašenka teigė, kad Baltarusija gerbia Gruzijos teritorijos vientisumą.

Dėl A. Lukašenkos apsilankymo Abchazijoje į Sakartvelo URM buvo iškviestas Baltarusijos ambasadorius Tbilisyje Anatolijus Lisas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.