Estija skambina pavojaus varpais: Rusijos pareigūnai išvežė ukrainiečius nuo sienos nežinoma kryptimi

Rusijos pareigūnai surinko nuo karo bėgančius ukrainiečius, kurie buvo susibūrę prie pietrytinės Estijos sienos, ir sunkvežimiais kažkur juos išvežė. Estijos policijos ir sienos apsaugos departamentas mėgina gauti daugiau informacijos apie tolesnį pabėgėlių likimą.

 Estijos Rusijos pasienis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Estijos Rusijos pasienis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2022, 5:57 PM

Tai trečiadienį radijo stočiai „Vikerraadio“ pareiškė Estijos vidaus reikalų ministras Lauris Läänemetsas, praneša portalas ERR.

„Anksčiau pasienyje laukė daugiau kaip tūkstantis žmonių, o šiandien jų ten jau nėra – jie buvo susodinti į sunkvežimius ir išvežti“, – sakė žinybos vadovas.

Anot ministro, Estijos policijos ir sienos apsaugos departamentas bepilotėmis skraidyklėmis mėgina nustatyti, ar Rusijos valdžia negabena šių žmonių į žaliąją pasienio zoną, kaip pernai pasienyje su Lietuva ir Latvija darė Baltarusija.

Pastarosiomis dienomis Rusijos teritorijoje, prie pietrytinės Estijos sienos, buvo susirinkę per tūkstantį žmonių, daugiausia ukrainiečių, kuriems Rusijos pareigūnai kliudė patekti į Estiją, vilkindami pasienio procedūras. Todėl susidarė eilė, kurioje pabėgėliai buvo priversti laukti po kelias paras.

Anot L. Läänemetsas, jeigu Rusija skatins žmones neteisėtai kirsti sieną, tai Estija negalės visų jų laikyti pabėgėliais ukrainiečiais: „Žinoma, šioje minioje atsidurs įvairių žmonių, taip pat ir Rusijos piliečių, visokiausių agentų“.

Ministras pabrėžė, jog Estija imasi priemonių, kad užkirstų kelią neteisėtam sienos perėjimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.