Nigerijoje apvirtus laivui žuvo 76 žmonės

Nigerijos pietrytinėje Anambros valstijoje apvirtus perpildytam laivui žuvo 76 žmonės, sekmadienį pranešė prezidentas Muhammadu Buhari.

​Nigerijos pietrytinėje Anambros valstijoje apvirtus perpildytam laivui žuvo 76 žmonės, sekmadienį pranešė prezidentas Muhammadu Buhari.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Nigerijos pietrytinėje Anambros valstijoje apvirtus perpildytam laivui žuvo 76 žmonės, sekmadienį pranešė prezidentas Muhammadu Buhari.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2022, 8:10 AM

Laivas, kuriuo plaukė maždaug 85 žmonės, penktadienį apvirto potvynių paveiktame Ogbaraus rajone.

Prezidentas nurodė gelbėjimo tarnyboms padėti nukentėjusiesiems ir pridūrė, kad „meldžiasi už žuvusiųjų sielų ramybę ir visų saugumą, taip pat šio tragiško incidento aukų šeimų narių gerovę“.

Laivybos nelaimės Nigerijos dažnos; jas dažnai nulemia laivų perpildymas, per didelis greitis, prasta priežiūra ir taisyklių nepaisymas.

Per šį lietingąjį sezoną daugelyje Nigerijos regionų kilo potvyniai. Žuvo daugiau kaip 300 žmonių, o dar mažiausiai 100 tūkst. neteko namų – tai didžiausi skaičiai nuo 2012 metų.

Potvyniai taip pat sunaikino daug pasėlių, todėl baiminamasi dėl galimo maisto trūkumo ir bado šalyje, jau ir taip patiriančioje COVID-19 pandemijos bei Rusijos karo Ukrainoje poveikį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.