Skelbia apie ypatingai svarbų pokytį: Rusijos elitas suprato, kad karas pralaimėtas

Pasitraukimas iš Chersono Rusijos elitui tapo „labai skaudžiu įvykiu“. Jie suprato, kad karas prieš Ukrainą jau pralaimėtas, teigia „Meduza“ šaltiniai.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, gynybos ministras Sergejus Šoigu ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų Vakarų karinės apygardos vadas Aleksandras Žuravliovas.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, gynybos ministras Sergejus Šoigu ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų Vakarų karinės apygardos vadas Aleksandras Žuravliovas.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 5:36 PM, atnaujinta Nov 18, 2022, 5:47 PM

Tuo metu Kremlius vis dar nusiteikęs optimistiškai.

Verslininkams artimas šaltinis iš artimo Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino rato prognozuoja, kad tarp elito kils prašymas stabilizuoti situaciją.

„Atėjo supratimas – pralaimėjome tikrąjį karą. Žmonės pradeda galvoti, kaip gyventi toliau, kokią vietą norėtų užimti ateityje, kokį statymą statyti, ant ko žaisti. [Viena vertus] bus revanšizmas. Kita vertus, bus prašymas normalizuoti ir stabilizuoti“, – pažymi jis.

Anot šaltinių, pats Kremlius karo dar nesiruošia baigti. Jie tikisi, kad Vakaruose „susitarimas palaikant Ukrainą žlugs“ dėl energijos poreikio.

Kremlius taip pat tikisi staigių politinės situacijos pasikeitimų Ukrainoje ir prezidento Volodymyro Zelenskio atsistatydinimo. Politinis elitas mano, kad per kelis mėnesius Rusijos kariuomenė per mobilizaciją taps labiau pasirengusi kovai ir sugebės pakeisti situaciją fronte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?